16/1/16

Σκυλάνθρωποι


Ο σκύλος είναι ζώο που εξ' ορισμού ζει σε αγέλες. Ο άνθρωπος τον προσάρμοσε, σε μια διαδικασία που κράτησε χιλιετίες, ως φίλο, φύλακα και μέλος της ανθρώπινης "αγέλης" στην οποία ισχύει, όπως και στη σκυλίσια, η αυστηρή ιεράρχηση. Γίνεται, ο σκύλος, μέλος της οικογένειάς μας σε αντικατάσταση της σκυλοοικογένειάς του (αγέλη, διευρυμένη οικογένεια) και υπακούει στους ανθρώπους-αφέντες του αναγνωρίζοντας de facto την ανωτερότητά τους. Εάν αφήναμε το σκύλο μας να φτιάξει τη δική του σκυλοαγέλη, χωρίς εμάς, τότε ο ισχυρότερος σκύλος θα αναλάμβανε "αρχηγός" και οι υπόλοιποι θα ακολουθούσαν, δηλώνοντας υποταγή.
¨Οποιος γαβγίζει και δαγκώνει δυνατότερα κερδίζει.

Σκύλοι που εγκαταλείφθηκαν από ανθρώπους και έγιναν αδέσποτοι, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο: Αφενός ακολουθούν τους κανόνες των σκύλων ως προς τη σύσταση και συμμορία, αφετέρου έχουν αποβάλλει τον ενστικτώδη φόβο για τους ανθρώπους που έχει κάθε ζώο, λόγω της πρότερης συμβίωσης μαζί τους. Ετσι, το θράσος μιας αγέλης αδέσποτων σκύλων είναι επικίνδυνο και όποιος έχει βρεθεί εν μέσω τέτοιας χορωδίας σίγουρα καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Αν όχι, δεκάδες μικρομεσαία μπάσταρδα σκυλιά, συναγωνίζονται για το ποιός θα επιτεθεί πρώτος στο "τέρας" (αυτό είσαι εσύ, ο διαβάτης που βρέθηκε στην περιοχή τους) ώστε να αναγνωρίσουν οι άλλοι τη μαγκιά του και να τον χρίσουν αρχηγό. Μοναδική ελπίδα να ξεφύγεις από τα δόντια τους είναι να φοβίσεις τον αρχηγό, ώστε να υποχωρήσουν και οι άλλοι. Αν τρέξεις, τρέχουν γρηγορότερα από σένα.
Τα αδέσποτα έχουν αποβάλλει την φιλανθρωπία από μέσα τους - η σχέση "σου δίνω να φας και σε φροντίζω, με αγαπάς και με προστατεύεις" χάνεται.
Το κοινωνικό μοντέλο των σκύλων εφαρμόζεται και από ανθρώπους: πατριαρχική οικογένεια, κυρίαρχο ηλικιωμένο αρσενικό, χαρέμι θηλυκών, άφθονοι απόγονοι αγνώστου πατρότητος και εκδίωξη των ενηλικιωθέντων αρσενικών μελών ούτως ώστε να επεκταθεί το είδος αλλά να μην κινδυνεύσει ο πυρήνας.  Σας λέει κάτι;
Ο λόγος που εκατομμύρια νεαρά αρσενικά ανθρωπόμορφα δίποδα εγκαταλείπουν την εστία τους και γαβγίζουν σε άλλους στάβλους είναι ακριβώς αυτός.  Σκύλοι (ακόμη και κατά το Διονύσιο Σολωμό) οι άνθρωποι που εφαρμόζουν το σκυλίσιο μοντέλο οικογένειας. Σκυλιά κατά τους επαναστάτες του '21 οι οθωμανοί κατακτητές, όχι διότι είχαν ουρά ή δάγκωναν αλλά διότι εφάρμοζαν ακριβώς τα ανωτέρω. Ακόμα και στην εκδήλωση υποταγής στο αφεντικό τους, τα σκυλιά πέφτουν στα τέσσερα και γίνονται ένα με το έδαφος, "προσκυνούν" και δηλώνουν 'δούλοι' είτε του ανθρώπου είτε του θεού είτε του ισχυρότερου σκύλου με την ίδια στάση.
Αυτό που είναι κοινώς κατανοητό και παραδεκτό παγκοσμίως είναι ότι ο σκύλος δεν πρέπει να εγκαταλείπεται από τον άνθρωπο. Αν παύαμε να στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας, τα αφήναμε να αναπαραχθούν και τα πετούσαμε στο δρόμο μόλις έπαυαν να χρειάζονται τη φροντίδα μας ως μωρά, δεν θα αργούσε η μέρα που τα σκυλιά θα πλεόναζαν των ανθρώπων και προκειμένου να επιβιώσουν θα μπορούσαν άνετα να τους συμπεριλάβουν στο μενού τους.
Αν καθένας μας έπαιρνε σπίτι του από ένα αδέσποτο σκύλο με την ελπίδα να εκλείψει ο κίνδυνος, τα αποτελέσματα θα ήταν και πάλι πενιχρά: Αυτά που θα μάθει στα πρώτα χρόνια της ζωής του το θηλαστικό θα το σημαδέψουν ανεπιστρεπτί - δεν μπορείς να μάθεις στο γέρο σκύλο νέα κόλπα (αγγλική παροιμία) και δεν μπορείς να μάθεις ούτε σε άνθρωπο νέα κόλπα: Ο Μόγλης ποτέ δεν θα γίνει άνθρωπος κι ας φορέσει Αρμάνι και ας μάθει να χειρίζεται το iphone. Τα βιώματα δεν σβήνονται. Αν μεγαλώσεις σε περιβάλλον όπου η σφαλιάρα είναι ο νόμος, σφαλιάρες θα δίνεις όσο ζεις και ας σε εκπαιδεύσουν ως καλόγερο.

Εκατομμύρια αδέσποτα αρσενικά δίποδα με βιώματα αγέλης και παιδεία ζούγκλας αφέθηκαν να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, ενώ οι κάτοικοί της ενθαρρύνονται να δείξουν την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους με την ελπίδα τα βατράχια να γίνουν πρίγκηπες και να παντρευτούν τις βασιλοπούλες.
Μέχρι στιγμής, όμως, τα βατράχια πηδούν δεξιά κι αριστερά, πηδούν και τις βασιλοπούλες όπου τις ξεμοναχιάσουν, αποδεικνύουν ότι το οργανωμένο σχέδιο της ψυχοσύνθεσής τους είναι να επεκτείνουν χαρέμια και αγέλες και να χτυπηθούν με λύσσα και αυταπάρνηση με όποιον κρίνουν "εχθρό τους" έστω κι αν είναι αυτός που τους ταίζει.  Στείρωση και λουράκι δεν αρμόζει για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς. Θανάτωση δεν αρμόζει για τον ίδιο λόγο. Μοναδική λύση του προβλήματος των αδεσπότων είτε με δύο πόδια είτε με τέσσερα, η απομάκρυνσή τους.
Σωρηδόν συγκέντρωση και στα τσακίδια, φόρτωμα σε καράβια και επιστροφή στη χώρα τους να λογαριαστούν με τους ομοίους τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επινόηση των Δυτικών και όχι των Αράβων.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα των γηγενών αυτοχθόνων "Ευρωπαίων" (Δυτικών γενικότερα) προηγούνται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κάθε μουσαφίρη και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστεί ολόκληρος ο πλανήτης αν δεν θέλουμε να καταντήσουμε "δούλοι" του σκοταδιστή προφήτη-καμηλιέρη και των οπαδών του που θυσιάζονται γι' αυτόν.
¨Οποιος θέλει να γίνει "σαν εμάς" μετά χαράς να βοηθηθεί, όποιος θέλει να μας καταντήσει "σαν αυτόν" κατά την προσωπική μου άποψη αποποιείται την ανθρώπινη ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν εξ' αυτής.
Αρκετά είδαμε, αρκετούς φιλοξενήσαμε, για να εξυπηρετήσουμε τους πετρελαιάδες, τις εταιρείες τους, τον τουρκικό ιμπεριαλισμό και τις γερμανικές φιλοδοξίες να ανταγωνιστούμε την Κίνα στη βιομηχανία εισάγοντας πρόθυμους ηλιθίους να δουλέψουν στις φάμπρικες και στα γουρουνάδικα. Του πλέον χυδαίου και ανεξέλεγκτου καπιταλισμού που βάζει μπροστάρηδες τους πανηλίθιους δήθεν αριστερούς (!!!) και δήθεν φιλανθρώπους που αντί να πάνε να σταματήσουν τον πόλεμο στην αραπιά τον φέρνουν στα σπίτια μας. Εμείς δεν έχουμε να πάμε πουθενά και δε γουστάρουμε να πάμε πουθενά, μας άφησε παραγγελία ο Κολοκοτρώνης να φυλάμε τα χωράφια του και αυτό θα κάνουμε.

Το θέμα είναι, θα το λύσετε ειρηνικά κύριοι των κυβερνήσεων; Αν όχι θα είστε μεταξύ των θυμάτων, πρώτοι και καλύτεροι. Δεν θα κρυφτείτε πουθενά. Σας βλέπουμε, σας ξέρουμε, σας εμπιστευτήκαμε και εσείς, μας φάγατε τη δουλειά μας, την περιουσία μας, τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και τώρα φέρατε και τους αντικαταστάτες μας να μας εξαφανίσουν.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας.

" Ολιγόστευαν οι σκύλοι, "Αλλά" έκραζαν, "Αλλά"...  (Υμνος Εις Την Ελευθερίαν) "