16/5/15

Η ιθαγένεια είναι κάτι που δίδεται από τους γονείς. Κανένας πολιτικάντης δεν εχει το δικαίωμα να την "πουλήσει"...


Ο Αρμπέν πήρε την ελληνική ιθαγένεια χάρη στην κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου και το νόμο που εισηγήθηκε.
Δεν πείραξε ποτέ του κανέναν, μεγάλωσε στου Γκύζη, πήγε στο ελληνικό σχολείο και ανατράφηκε ως ελληνόπουλο. Χωρίς βέβαια να χάσει και την εθνική ταυτότητα των γονέων του που ήρθαν από την Αλβανία για μια καλύτερη τύχη. Ο Αρμπέν πέρασε στη σχολή Ευελπίδων και έγινε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα σε κανέναν, πάντοτε δήλωνε ότι έχει δύο πατρίδες, και πως τις αγαπά και τις δύο. Μέχρι τη μέρα που κάποιοι επικίνδυνοι πραξικοπηματίες κατέλαβαν την εξουσία στην γειτονική χώρα και οδηγούν τους αλβανούς σε πόλεμο εναντίον των Ελλήνων και της Ελλάδας.
Και ο Αρμπέν καλείται να πράξει το καθήκον του, το οποίο τον ωθεί να επιλέξει μια από τις δύο πατρίδες και να στραφεί ενάντια στην άλλη. Εαν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα είναι ένας προδότης και μάλιστα απ' αυτούς που τυφεκίζονται εν καιρώ πολέμου, εαν εγκαταλείψει την Αλβανία πάλι προδότης θα είναι, απ' αυτούς που τους κρεμούν οι συμπατριώτες τους στην πλατεία αν τους τσακώσουν με τη "στολή του εχθρού".
Ο Αρμπέν δεν είναι προδότης ούτε γεννήθηκε προδότης.
Προδότη θα τον έκαναν με το ζόρι όμως οι γελοίες πολιτικές των καθαρμάτων που αδυνατούν να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των πράξεών τους.
Για να δώσεις την "ιθαγένεια" (αντί της υπηκοότητας) σε κάποιον, λογικά πρέπει να μην διατηρήσει δεύτερη ιθαγένεια ή υπηκοότητα.
Για να δώσεις πολιτικά δικαιώματα σε κάποιον πρέπει να μην έχει πολιτικά δικαιώματα οπουδήποτε αλλού - δε μπορεί κάποιος να έχει δικαίωμα ψήφου και στην Ελλάδα και στην Κένυα.
Επίσης αφού δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο πότε θα πάρει τη βαλίτσα του κανείς να μετακομίσει κάπου αλλού, δε βρίσκετε λογικό να μην επιτρέπεται να επηρεάζει δια της ψήφου και των όποιων δικαιωμάτων κανείς τη ζωή ενός ξένου λαού ;
Αν βρω μια δουλειά στο Λονδίνο θα πρέπει να επηρεάζω την πολιτική κατάσταση εκείνων που με φιλοξενούν συμμετέχοντας στα κοινά τους; Εκλέγοντας δήμαρχο; Για ποιό λόγο; Και αν ο δήμαρχος που ψήφισα αποδειχθεί φασιστόμουτρο και αρχίσει να φουρνίζει εβραίους, θα σηκωθώ να πάω στην άλλη μου πατρίδα, αφήνοντας τα κορόιδα να πάνε χαμένα εξαιτίας των επιλογών μου;
Είναι λογικό;
Η εκχώρηση δικαιωμάτων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αποτελεί προδοσία.
`Οχι επειδή βλέπω ως "εχθρό" οποιονδήποτε ξένο άνθρωπο βρέθηκε στην Ελλάδα και έμεινε - αυτό είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει και θέλω το παιδάκι που μεγάλωσε με τα δικά μου να προκόψει και να γίνει έλληνας στην ψυχή έστω και αν ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου, αλλά επειδή δε βλέπω καμμία εξασφάλιση από το τραγικό πρόβλημα που δημιουργεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο γελοία κριτήρια δίνουν δικαιώματα στον οποιονδήποτε να συμμετάσχει στην διακυβέρνηση της χώρας μου απλώς επειδή έτυχε να πατήσει το ποδάρι του εδώ.

Ο μουσαφίρης θα φάει, θα πιεί, θα ευχαριστήσει και θα φύγει. Αν του δώσεις το δικαίωμα να συμμετέχει στις αποφάσεις για το σπίτι σου, επειδή σου' φερε ένα κρασάκι να το πιείτε παρέα καθώς θα τρώτε το δικό σου φαγητό, ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Με κεφαλαία, αμφότερα.