3/3/15

Μας λένε κατάμουτρα πως είμαστε ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ!


Το Σάββατο "διέρρευσε" η είδηση πως έχει "σφίξει" ο κλοιός γύρω από την Αγγελική και πως επίκειται η σύλληψή της.
Την Κυριακή βούηξαν τα ΜΜΕ πως σήμερα θα γινόταν η σύλληψη!
Σήμερα έγινε η σύλληψη!!!
Δηλαδή... Της φώναζαν δύο ημέρες νωρίτερα πως ξέρουν πού κρύβεται και πως θα την συλλάβουν και αυτή ΔΕΝ έφυγε!
Δύο τα τινά λοιπόν...

Ή είχαν περικυκλώσει την Σαλαμίνα δύο χιλιάδες αστυνομικοί, ώστε να μην μπορεί να φύγει αυτή και απλά περίμεναν να είναι καθημερινή, γιατί το ΣΚ δεν κάνουν συλλήψεις κατά την διάρκεια της σαρακοστής ή μας λένε κατάμουτρα πως είμαστε ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ!

Ανδρέας Χαϊκάλης

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε τελικά η «Αγγελική», η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού η οποία αναζητείτο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Αγγελική οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.


Πώς την εντόπισαν

Η αστυνομία αναζητούσε τις τελευταίες εβδομάδες το σπίτι όπου κρυβόταν η 22χρονη Αγγελική.
Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε περιοχές της Σαλαμίνας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εκεί διαμένουν συγγενικά πρόσωπα δύο ηγετικών μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο σπίτι συγγενών των Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου. Ο δεύτερος, ότι εκεί έμενε και η 36χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στην ομάδα Ξηρού. Τελικά συνελήφθη όντως στη Σαλαμίνα και ενώ βρισκόταν σε οικία επί της οδού Αγίου Γερασίμου 60.
Η Αγγελική εμφανιζόταν ως Έφη Στατίδη και λάμβανε όλα τα μέτρα αντιπαρακολούθησης ενώ είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της για να μην γίνεται αντιληπτή από τους περιοίκους. Πλέον βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και δεν είναι συνεργάσιμη με τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η Αγγελική δεν περίμενε την έφοδο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ένα μεγάλο χτύπημα στο δίκτυο που διατηρούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς εκτός φυλακής και αυτό καθώς παρά το νερό της ηλικίας της, η συγκεκριμένη θεωρείται πως παίζει κομβικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα που σχεδίαζε η ομάδα όπως την ανατίναξη των Φυλακών Κορυδαλλού.


Ποια είναι η «Αγγελική» του Ξηρού

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή γυναίκα που απεικονιζόταν στην ψεύτικη ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό όνομα της 22χρονης είναι «Αγγελική», ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη θέση Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι.
Από καταγραφές σε κάμερες παρακολούθησης η 22χρονη είχε ταυτοποιηθεί να κινείται σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής και στην Ανάβυσσο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε γνωριστεί το καλοκαίρι με τον Χριστόδουλο Ξηρό.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται μάλιστα να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση. Μάλιστα, εκτός από το να νοικιάζει σπίτια, η νεαρή φαίνεται πως είχε και τον ρόλο του... ταχυδρόμου του Ξηρού, αφού μετέφερε τα μηνύματα του «Μανώλη» της 17Ν σε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό.


Είχαν συλλάβει λάθος «Αγγελική»

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως στις 28 Ιανουαρίου είχε συλληφθή άλλη μία γυναίκα η οποία λανθασμένα θεωρήθηκε πως ήταν η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηορύ. Η τότε σύλληψη είχε γίνει στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Στην αρχή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για την 22χρονη Αγγελική της υπόθεσης Ξηρού, που αναζητούσαν οι Αρχές. Τελικά κάτι τέτοιο δεν ίσχυσε.
Η Αγγελική από το Αίγιο είναι ένα από τα δύο πρόσωπα στα οποία είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το ξετύλιγμα της άγνωστης οργάνωσης αλά 17 Νοέμβρη που έστηνε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

kn