4/1/15

Δεν φταίει το εργαλείο, φταίει το χέρι που το κρατά


Πηγαίνετε εκδρομή με πούλμαν. Ο οδηγός κάνει του κεφαλιού του, επιλέγει λάθος διαδρομές, κάνει οχτάρια και τετακέ, σας βάζει σε κίνδυνο γιατί έτσι γουστάρει.
Θα απαιτήσετε να φύγει από το τιμόνι ο επικίνδυνος ηλίθιος για να το πιάσει κάποιος άλλος ή να κατεβείτε από το πούλμαν και να συνεχίσετε με τα πόδια;...


Η Ευρωπαική Ένωση έχει πάρει λάθος δρόμο εδώ και χρόνια. Είναι όμως στο χέρι των λαών της Ευρώπης να απαιτήσουν επιτέλους τα αυτονόητα, μεταξύ άλλων, δουλειά για τους ευρωπαίους πολίτες, προστασία των προιόντων τους, ανάπτυξη και αντίσταση στην εισβολή ανθρώπων και εμπορευμάτων από την Ασία.
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει από τις ηλίθιες επιλογές των πουλημένων τομαριών που κυβερνούν ως επικυρίαρχοι ολόκληρη την 'Ένωση. Είναι όλοι. `Ολοι, από τη στιγμή που η "ελεύθερη οικονομία" αφήνει πίσω της συντρίμμια ονείρων.
Η οικονομία θα έπρεπε να είναι ελεύθερη εντός της Ε.Ε. και στεγανή ως προς τους τρίτους. Το ολλανδικό προιόν πωλείται ακριβότερα από το κινέζικο διότι οι ολλανδοί εργαζόμενοι θέλουν καλό μισθό, ένσημα, αξιοπρεπή ζωή και ωράριο, προστασία της υγείας τους, του περιβάλλοντος και φορολογούνται για να έχουν όλα αυτά. Οι κινέζοι δεν θέλουν τίποτα από τα παραπάνω και γι' αυτό έχουν το πλεονέκτημα της φτήνειας.
Η λύση στο πρόβλημα έχει όνομα: Δασμοί εξισορρόπησης.
Προσθέτεις δασμούς (φόρους) στα εισαγόμενα ώστε να πλησιάσει η τιμή τους τα ντόπια. Και αυτούς τους δασμούς τους μοιράζεις στους άνεργους που είναι άνεργοι γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν για ψίχουλα.
Κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι δασμοί θα έχουν αντίποινα. Εγώ λέω, "ας έχουν". Θα τα βάλουν εκεί που ξέρουν οι κινέζοι τα εμπορεύματά τους αν πάψουμε να είμαστε τα πελατάκια τους. Ακόμα κι έτσι ας μην ξεχνάμε ότι όλα όσα παράγονται στη μακρινή Κίνα δεν είναι παρά εφευρέσεις των δυτικών που "μετακόμισαν" εκεί για να μειωθεί το κόστος και να αυξηθεί το κέρδος των εργοστασίων. Ας αφήσουμε λοιπόν δραχμές και χαρτοπετσέτες ως νόμισμα και ας συσπειρωθούμε με όποιον άλλο ευρωπαίο έχει ανάλογα προβλήματα μ' εμάς.
Να αλλάξουμε οδηγό, όχι να ρίξουμε το πούλμαν στο γκρεμό - το εργαλείο δε φταίει, φταίει το χέρι που το κρατά. Και αυτό το πούλμαν το έχουμε ήδη πληρώσει χρυσό και χρωστάμε ακόμα.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ