19/11/14

Πάγκαλος για μνημόνιο: Ούτε τα δάνεια Μάρσαλ δεν είχαν τόσο ευνοϊκούς όρους


Το μνημόνιο είναι κακό όπως είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ωστόσο όπως επεσήμανε ήταν το εργαλείο για να μας δώσουν λεφτά με ευνοικούς όρους......


«Τι ήταν το μνημόνιο; Είναι κακό πράμα βέβαια το μνημόνιο, δεν μας αφήνει να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε… Το μνημόνιο ήταν η απάντηση της ΕΕ, με τη βοήθεια και του ΔΝΤ, επειδή χρεοκοπήσαμε στην πράξη. Μας δάνειζαν με υψηλό επιτόκιο οι αγορές, μας έδωσαν πρωτοφανή ποσά με τόσο ευνοϊκούς όρους στην ιστορία του διεθνούς καπιταλισμού, ούτε τα δάνεια Μάρσαλ δεν είχαν τόσο ευνοϊκούς όρους, από την άλλη μας επέβαλαν ορισμένους όρους για να πάψει να υπάρχει το έλλειμμα και να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να καλέσουν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, διερωτήθηκε: «ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι όταν συναντηθεί με τον Σαμαρά θα τού ζητήσει να παραιτηθεί… Τι να τον πάει στο Μαξίμου με τη βία ο κ. Βενιζέλος με τον όγκο που διαθέτει, όπως κι εγώ;»
Τέλος ο Θόδωρος Πάγκαλος πρότεινε τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Γιατί όχι ο Φορτσάκης; Καθάρισε στη σχολή, να καθαρίσει και το Προεδρικό Μέγαρο, έτσι κι αλλιώς δεν έχει περισσότερες αρμοδιότητες ο Πρόεδρος» ανέφερε χαριτολογώντας.
Για το ‘λεφτά υπάρχουν’ του κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «το είπε και εν τη αφέλεια του εννοώντας ότι θα πάρουμε από αυτούς που έχουμε και θα δώσουν σε αυτούς που δεν έχουν» πρόσθεσε.


πηγή