17/11/14

Επεισόδια στην πορεία για το «Πολυτεχνείο»

Την πορεία για το Πολυτεχνείο προσπάθησε να αμαυρώσει μικρή ομάδα κουκουλοφόρων, η οποία λίγο πριν από τις επτά δημιούργησε μικρής έκτασης επεισόδιο στο περιοχή του Χίλτον, ενώ οι αστυνομικοί εκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης και χημικών. Μετά το τέλος της πορείας μικρές ομάδες νεαρών δημιούργησαν επεισόδια γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να επέμβουν και σ΄ αυτή την περίπτωση δυνάμεις των ΜΑΤ....

Στην πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στις οκτώ το βράδυ, πήραν μέρος περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ πριν από την έναρξή της, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε περίπου σαράντα «προληπτικές» προσαγωγές.
Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν, επίσης, κοντά στον πύργο Αθηνών και στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Πανόρμου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Επίσης, διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Λίγο πριν από τις 8.30 το βράδυ, μικρές ομάδες νεαρών προκάλεσαν νέα επεισόδια στους δρόμους γύρω από την πλατεία Εξαρχείων.

Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, οι οποίοι, για να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε χρήση χημικών και χειροβοβίδων κρότου -λάμψης.
Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Η αστυνόμευση φέτος ήταν περισσότερο εμφανής σε σχέση με άλλες χρονιές, με ομάδες πέντε ως δέκα ενστόλων να βρίσκονται ανά 100 με 200 μέτρα στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο, συν ζεύγη που περιπολούσαν.
Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ είχαν παραταχθεί στην Γ' Σεπτεμβρίου από Μάρνη μέχρι Πλατεία Λαυρίου, ενώ πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί εντός και εκτός του Πολυτεχνείου.
Κλουβες, καθώς και ένστολοι βρίσκονταν, επίσης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παλιά Βουλή, μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία στο Σύνταγμα.
Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Παράλληλα, λόγω της πορείας υπήρξαν αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι, έπειτα από εντολή της ΕΛΑΣ.
Επεισόδια στην Πάτρα
Επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 7.30 και στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα, άτομα που φορούσαν κουκούλες και κράνη, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας. Διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ στην συνέχεια τέσσερα άτομα προσήχθησαν στην Ασφάλεια.

πηγή