3/7/14

Πανεπιστήμια για ποιούς;


Επιεικώς χαρακτηρίζω ως "ανωμαλία" το να έχεις τσακωθεί με τη μισή γειτονιά σου, με την οικογένειά σου ολόκληρη, με τους συναδέλφους και συμμαθητές σου, να μη θέλουν να σε δουν στα μάτια τους κι εσύ το ίδιο και παρ' όλα αυτά να κόπτεσαι πως νοιάζεσαι για την ευημερία όλων των ανθρώπων στον κόσμο (εξαιρουμένων των προαναφερθέντων), μέσα από την επίτευξη των ουτοπικών θεωριών του Μαρξισμού έτσι όπως ερμηνεύτηκαν από τους μεταγενέστερους αρχιδεολόγους των πλέον στυγνών δικτατοριών που γνώρισε ο πλανήτης, "στο όνομα του λαού"....

"Λαός" είναι και όλοι εκείνοι που αποφεύγεις να μιλήσεις μαζί τους επειδή κάποιοι σου είπαν ότι είναι ... "φασίστες"... επειδή - κατά τη γνώμη σου - όποιος διαφωνεί μ' εσένα αυτομάτως δεν μπορεί παρά να είναι φασίστας, ρατσιστής, ξενόφοβος.

Επιεικώς είναι "ανωμαλία" να σου δίνουν δουλειά, ώστε να ζεις αξιοπρεπώς αλλά να μην χάνεις ευκαιρία να κατηγορείς τους εργοδότες σου ως καπιταλιστές και βρυκόλακες που πίνουν το αίμα Σου, αντί απλώς να παραδεχθείς το αυτονόητο, πως κάποιοι είναι ικανότεροι από σένα, πιο υπεύθυνοι από σένα και πως είναι δίκαιο δοθεισών των ευκαιριών προς όλους, κάποιος να βγάζει παραπάνω χρήματα από τον άλλον διότι είναι άξιος και όχι διότι κέρδισε το λαχείο ή είναι "λαμόγιο". 

Από τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να σπουδάσει τσάμπα, να γίνει επιχειρηματίας, να δανειστεί και να στήσει τη δική του επιχείρηση ώστε να πλουτίσει χάρη στις όποιες ικανότητές του, τελειώνει και το παραμύθι περί "ταξικού αγώνα". 

Και επειδή οι "ταξικοί αγωνιστές" δεν γουστάρουν να αφήσουν τα παιδιά του λαού να μορφωθούν με κίνδυνο να μετατραπούν σε κεφαλαιοκράτες, πριμοδοτούν εδώ και είκοσι χρόνια τις "καταλήψεις" ώστε να διώχνουν τον κόσμο από τα πανεπιστήμια. 

Οι ίδιοι βέβαια δεν έχουν πρόβλημα - πτυχίο τους δίνει "το κόμμα"... ασχέτως γνώσεων.
Και έρχεται η ώρα που θα αποζημιωθούν για τους "αγώνες" τους ως καταληψίες, δηλαδή ως ρουφιάνοι που διακόπτουν βίαια τις σπουδές των άλλων. 

Χάρη στις "Καταλήψεις" δεν έκανε καριέρα και ο αρχηγός Αλέκσης άλλωστε; `Η τον είδε κανείς να διαβάζει τέλος πάντων; (ζητούνται πληροφορίες....)

Οι εικόνες από τα Πανεπιστήμια, αντάξιες της παράγκας του Καραγκιόζη, γεμάτα βρώμα, συνθήματα και μουτζούρες στους τοίχους, αποδεικνύουν πως απο' κει μέσα ξεφυτρώνει ο φασισμός. Φασισμός που κρύβεται σαν τη στρουθοκάμηλο, πίσω από "δημοκρατικές διαδικασίες" και εκδηλώνεται με επιθέσεις προς οποιονδήποτε φοιτητή ή και καθηγητή κάνει το λάθος να στοχοποιηθεί εκφράζοντας γνώμη που δεν συνάδει με τις αντιλήψεις και τις θέσεις των "αριστερών".

"Φασίστες, σας ψάχνουμε" διαβάζω σε ένα τοίχο, γραμμένο με κόκκινα γράμματα. Κρίμα που δεν κουβαλάω μαζί μου σπρέι, θα συμπλήρωνα απάντηση απο κάτω:
"Στον καθρέφτη σας, κοιτάξατε; ".

Δημήτρης Καρατζᾶς