9/5/14

ΒΟΜΒΑ: Παρεμβαίνει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τη Eurobank! Αν ισχύουν οι πληροφορίες τότε μιλάμε για μείζον θέμα!

Επεμβαίνουν οι γελοίοι για να μην χάσουν τα λεφτάκια τους οι τοκογλύφοι! Που την πήραν τσάμπα!

Όταν γινόταν η σπέκουλα στα Ελληνικά ομόλογα με την εγκληματική μεθόδευση της ΤτΕ, κανένας δεν ασχολήθηκε!

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό!  .....

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου η Eurobank έκανε τεράστια βουτιά, με κάποιους, σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρούν και σε «γυμνές» ανοιχτές πωλήσεις, δηλαδή, πουλούσαν κάτι που δεν έχουν στα χέρια τους.

Ας δούμε τι έγινε λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Ολυμπία:

Οι μετοχές της Eurobank που διαπραγματεύονταν ήταν 5,4 δις.

Το 95% σχεδόν αυτών ανήκουν ακόμα στο ΤΧΣ. Άρα, διαπραγματεύονταν «ελεύθερα» το 5% των μετοχών. Δηλαδή, 265 περίπου εκατ. μετοχές.

Ωστόσο, στην προχθεσινή συνεδρίαση ο όγκος συναλλαγών της Eurobank ήταν 196,5 εκατ. μετοχές.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς λοιπόν, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι ξεκινά ελέγχους για να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη και αν κάποιοι παράτυπα έπαιξαν μετοχές που δεν είχαν στα χέρια τους (naked short selling) με την προϋπόθεση να εκμεταλλευτούν το περιβόητο Τ+3, οι τρεις μέρες δηλαδή, στις οποίες έχουν το δικαίωμα να καλύψουν τις θέσεις τους.

Γιατί γίνεται το όλο θέμα; Αύριο, Παρασκευή εισέρχονται στο χρηματιστήριο οι νέες μετοχές της Eurobank από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Μάλιστα, υπήρξε και μια φημολογία στην αγορά, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι νέες μετοχές θα μπουν μια μέρα νωρίτερα, ώστε το Τ+3 να πάει ..περίπατο και κάποιοι να βρεθούν εκτεθειμένοι.

Θα γίνει όμως; Οι πληροφορίες λένε πως όχι.