14/5/14

Απόφαση ΕΔΑΔ κατά Τουρκίας: Γιατί ΔΕΝ χαιρόμαστεΑθήνα, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την καταδίκη της Τουρκίας και τις αποζημιώσεις του ΕΔΑΔ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εξέδωσε απόφαση επιδικάζοντας στην Τουρκία την καταβολή αποζημιώσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία, ύψους 90 εκ. ευρώ εντός τριών μηνών, για την εισβολή του Αττίλα του ’74.

 Από το ποσό αυτό, τα 30 εκ. ευρώ αναλογούν στους αγνοουμένους Έλληνες Κυπρίους και σε ζώντες συγγενείς τους, ενώ τα υπόλοιπα 60 εκ. ευρώ αφορούν στην ζημία που υπέστησαν οι κάτοικοι του θύλακα της χερσονήσου της Καρπασίας. Δηλαδή μας λένε ότι με το ανάλογο ποσό μπορείς να αγοράσεις το 37% μιας χώρας, να δολοφονήσεις, να βιάσεις και να στερήσεις από τις οικογένειες τους αγαπημένους τους και να εξαφανίσεις από προσώπου γης τους αιχμαλώτους πολέμου για να τους ονομάζουν σήμερα αγνοουμένους οι πολιτικοί, μιας και ουδέποτε τους αναζήτησε κανείς από δαύτους. Αλήθεια, εσείς, για πόσα χρήματα θα πουλούσατε αδέλφια, συγγενείς, την μάνα, τον πατέρα; Και αυτό το ονομάζουν ηθικό οι “αυθεντίες” του ΕΔΑΔ και χαίρονται οι κρατούντες την εξουσία στην Κύπρο.


Μία προηγούμενη απόφαση του ΕΔΑΔ ήταν αυτή του Μαΐου 2001 με την οποία καταδίκασε την Τουρκία για την εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή, όπως επίσης για τις πολλαπλές και συνεχιζόμενες παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΑΔ) χωρίς όμως να επιβάλλει ποινή. Ακόμη, τον Δεκέμβριο του 2009 στην υπόθεση Δημόπουλου και άλλων, επιδίκασε αποζημίωση 13 εκ. ευρώ για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των Ελλήνων Κυπρίων που προσέφυγαν, ανοίγοντας όμως τις κερκόπορτες, αφού αναγνώριζε την «Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας» (ΕΑΠ) και άρα και τα δικαστήρια του ψευδοκράτους, όπου ουσιαστικά οι πρόσφυγες μπορούσαν να ξεπουλούν τις περιουσίες τους απευθείας στην Τουρκία, κλείνοντας σιγά-σιγά από μόνοι τους το κεφάλαιο «περιουσιακό» στο Κυπριακό χωρίς να υπάρχει λύση. Η Κυπριακή Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, όπως και τώρα, παρέμεινε απαθής χωρίς να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της, αποτρέποντας τους πωλητές στο ολέθριο αυτό σφάλμα που μειώνει έτσι σιγά σιγά την κυριαρχία της επί των νόμιμων εδαφών της.

Ο ρόλος του ΕΔΑΔ ήταν και είναι ύπουλος, ενάντια στην δικαίωση του Ελληνισμού για όσα υπέφερε και υποφέρει. Προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δικαιωνόμαστε, ενώ ουσιαστικά μας αδικούν περαιτέρω βγάζοντας την Τουρκία από την δύσκολη θέση για πραγματική δικαιοσύνη. Δεν είναι τυχαία η απόφαση τώρα, εν αναμονή του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,που θα επισκεφθεί την Κύπρο 21-23 Μαΐου και διά μέσω αυτού οι Αμερικανοί αναμένεται να ανακοινώσουν την χρηματοδότηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής της Αμμοχώστου, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Αναμένεται να πέσει πολύ χρήμα για την εξαγορά και τον ευτελισμό των συνειδήσεων και αλίμονό μας αν απαρνηθούμε τις διδαχές των προγόνων μας.


Την στιγμή που η μπότα του εισβολέα βρίσκεται ακόμη στα ιερά χώματα της Κύπρου, η αποδοχή οποιασδήποτε αποζημίωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία απλώς νομιμοποιεί την κατοχή.


Το ΕΔΑΔ μοιράζει συγχωροχάρτια σε όλους αυτούς τους υποκριτές της ευρωπαϊκής και της διεθνούς κοινότητας, που εδώ και δεκαετίες τολμούν να υπεραμύνονται της εθνικής κυριαρχίας κάποιων κρατών, κατά πώς τους συμφέρει και να κλείνουν τα μάτια τους απέναντι στην παγκόσμια ντροπή που ονομάζεται «κατοχικός στρατός στην Κύπρο».

Το Κίνημα 3ης Απριλίου θα απλώσει χείραν βοηθείας σε όλους αυτούς που θα εφαρμόσουν το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη Έλληνες σε αυτόν τον τόπο που δεν ξεχνούν τα αδέλφια τους και την αντιπροσφορά αίματος όλα αυτά τα χρόνια, με τους χιλιάδες Κυπρίους εθελοντές σε κάθε Εθνική παλιγγενεσία, αλλά και τους Ελλαδίτες Ελδυκάριους του ’74 που άφησαν την τελευταία τους πνοή υπερασπιζόμενοι Ελληνικό Πάτριο έδαφος.


ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ 3ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Λ. Κηφισού 118, 121 32 Περιστέρι
Τηλ.: 210 28 53 233  §  Fax: 210 28 53 234