6/5/14

Προς Βαγγέλη Βενιζέλο, ενταύθα


Αγαπητέ Βαγγέλη νομίζεις πως επειδή οι εκβιασμοί σου έπιασαν στη περίπτωση των ευρωπαίων εταίρων, θα πιάσουν και στο εσωτερικό ακροατήριο των ψηφοφόρων.
Απατάσαι.
Οι εταίροι της ευρωζώνης αποδέχτηκαν τη λυσσαλέα άρνηση των μεταρρυθμίσεων που προβάλατε (αυτό που μάθατε να ονομάζετε κόκκινες γραμμές) και δέχτηκαν με κρύα καρδιά να σας πληρώνουν για να

διασώζετε το πελατειακό παρασιτικό σας οικοδόμημα, γιατί απλούστατα υπήρχε διακύβευμα και μάλιστα ήταν πολύ σημαντικό γι αυτούς. Παιζόταν η τύχη της νομισματικής ένωσης τους/μας. Είχαν λοιπόν να χάσουν Βαγγέλη, γι αυτό αποδείχτηκαν φοβικοί και υποχώρησαν μπροστά στους εκβιασμούς σου/σας.
Τώρα απευθύνεσαι στους εγχώριους πολίτες - ψηφοφόρους με την ίδια τακτική του εκβιασμού ("εάν η Ελιά αποδοκιμαστεί, μοιραία δεν μπορούμε να παραμένουμε κυβερνητικός εταίρος, αφού δεν θα το θέλουν οι πολίτες"- δημοκρατικό ακούγεται), πιστεύοντας ότι, χρησιμοποιώντας μια ήδη δοκιμασμένη συνταγή, αυξάνονται τα εχέγγυα επιτυχίας. Τούτη τη φορά κάνεις λάθος Βαγγέλη και θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί τώρα απευθύνεσαι σε ανθρώπους πρωτίστως απεγνωσμένους.. Που ΔΕΝ έχουν να χάσουν πολλά πράγματα. Ναί, θέλουμε πολιτική σταθερότητα, αλλά όταν αυτή εξασφαλίζεται με τίμημα την εξόντωση των πολλών, προκειμένου να διασωθούν οι λίγοι, που συμπτωματικά είναι οι διαχρονικοί πελάτες σου, τότε αυτή η σταθερότητα είναι απεχθής και η πλειοψηφία επιδιώκει να την αλλάξει με μια άλλη. Το ένδυμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, με το οποίο έχετε δήθεν ντύσει τη πολιτική σας, είναι τρύπιο Βαγγέλη. Ένα κουρέλι αδειανό. Γι αυτό η πολιτική σας είναι η πλέον ταξική, ανάλγητη, ανήθικη και απεχθής για τη κοινωνία.
Βασικά Βαγγέλη έχεις απέναντι σου τριών ειδών ακροατήρια.
1. Το σύνολο του ιδιωτικού τομέα, που το γονάτισες μαζι με το συνεταίρο σου, για να δώσετε το σώμα και το αίμα του τροφή στα τσακάλια του παρασιτικού σας κρατικού μορφώματος. Αυτοί δεν εκβιάζονται Βαγγέλη. Χαμένοι είναι έτσι κι αλλιώς. Και με σάς και με την όποια εναλλακτική προκύψει, δεν θα δούν προκοπή. Δεν υπάρχει κόμμα εξουσίας σήμερα που να τους έχει ως σημείο αναφοράς. Αυτοί λοιπόν θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή μαζί σας Βάγγο. Άν μπορούσαν, θα σου έδιναν μια κλωτσιά να πάς ακόμη παρακάτω, όχι να σε διασώσουν. Μην υποτιμάς τους κατεστραμμένους Βάγγο. Εκτός εάν δεν έχεις επίγνωση των πολιτικών σου επιλογών. Μέσα σε αυτούς Βαγγέλη να υπολογίζεις 1,5 εκατομ ανέργους του ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες. Θέλεις ένα παράδειγμα; Ο επαγγελματικός μου χώρος, η κατασκευή, τα έργα, η οικοδομή, τσακίστηκαν κατά 95% από το μένος σου. ΕΣΥ θέσπισες το ΕΕΤΗΔΕ Βάγγο. Εσύ έστειλες στο περιθώριο 350.000 νοματαίους, πολλοί από τους οποίους έχουν μηδενικό εισόδημα για πάνω από 4 χρόνια.
2. Το τμήμα των κρατικοδίαιτων, που το μάθατε για δεκαετίες ότι είναι ο Θεός σας και ζούσατε μόνο για να του δίνετε. Αυτοί σας μίσησαν Βαγγέλη. Οριστικά. Ακόμη και μόνο 10% περικοπές να τους έχετε κάνει συνολικά, σας εχθρεύονται, γιατί τους διαπαιδαγωγήσατε μόνο να ζητούν και να παίρνουν. Είναι εκείνοι που μετακόμισαν στο συριζάδικο και δεν γυρίζουν πίσω, μέχρι να τους διαψεύσει τις προσδοκίες και το νέο μαγαζί. Ούτε αυτοί εκβιάζονται.
3. Το τμήμα των κρατικοδίαιτων, που αντιλαμβάνεται την ευεργετική προς αυτό πολιτική (μικρές εισοδηματικές απώλειες σχετικά με την ολική καταστροφή των ιδιωτών) και φοβάται τα χειρότερα. Αυτό το τμήμα ενδιαφέρεται για τη παγίωση της θανατερής σταθερότητας που εγγυάται η πολιτική σου/σας. Αλλά αυτή η πληθυσμιακή ομάδα δεν χρειάζεται να εκβιαστεί για να προσχωρήσει στη λογική σου. Την ενστερνίζεται ούτως ή άλλως ως τη μόνη σωτήρια για το τομάρι της. Αυτή ναί, θα τη κερδίσεις. Αλλά μόνο αυτή. Και δεν θα σου φτάσει για να διασωθείς.


George Billinis

1 σχόλιο:

  1. το ζητούμενο είναι η διάρκεια της μνήμης των ψηφοφόρων.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή