28/5/14

Ευρωεκλογές ή αλλιώς: Το Φίδι και ο Βάτραχος


Μετά τις πρόσφατες ευρωεκλογές, προκύπτει ως αποτέλεσμα ότι σε όλη την Ευρώπη, συντηρητικοί, χριστιανοδημοκράτες, δεξιοί, εθνικιστές έως και ακροδεξιοί, πήραν τα πάνω τους. Κύριος λόγος, η παρουσία μεταναστών από ισλαμικές χώρες, των οποίων τα ήθη, έθιμα αλλά και η συνειδητή άρνηση ένταξης και προσαρμογής τους στην κοινωνία όπου προσέφυγαν επαίτες και μετετράπησαν σε ..."απαίτες" εν μία νυκτί. 

Στη Γαλλία, είναι προφανές ότι δεν έγιναν ξαφνικά "φασίστες" οι απόγονοι των διαφωτιστών. Μπούχτισαν με την εισβολή στην κοινωνία τους, ανθρώπων που δεν ταιριάζουν ούτε απορροφούνται από αυτήν, εισπράττουν κάθε λογής επιδόματα χάρη στους υπάρχοντες νόμους και ασκούν καθε είδους παρανομία προκειμένου να πλουτίσουν. Στη Βρετανία, ομοίως. «Οι βετεράνοι του πολέμου πεινούν και κρυώνουν χωρίς περίθαλψη και φάρμακα» ενώ οι κάθε λογής άραβες και ασιάτες απαιτούν και λαμβάνουν επιδόματα οικογενείας για τις δεκάδες γυναίκες και τέκνα τους... και κάθε παιδί είναι και έξτρα εισόδημα, από τις τσέπες των κορόιδων. `Οπως ακριβώς αποκαλύφθηκε κι εδώ με την υπόθεση της μικρής Μαρίας και τους τσιγγάνους, τα παιδιά είναι γι’ αυτούς μέσο πλουτισμού οπότε δεν κολώνουν να χρησιμοποιούν και ...ξένα, αγορασμένα, κλεμμένα ή δανεισμένα. 
Νορβηγία, Δανία, ακολουθούν... στην Ελλάδα, οι εθνικιστές παρά τις τρικλοποδιές κάθε είδους που δέχθηκαν, παρά την φυλάκιση των μελών τους αύξησαν σημαντικά τα ποσοστά τους. Επιφυλάσσομαι για τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης, δεν θέλω να πάρω θέση ούτε υπερ ούτε εναντίον όσο εκκρεμεί η δίκη τους. Δε θέλω εδώ να εξετάσω αν - και ποιοί - είναι απλώς εθνικιστές ή αν επεκτείνονται στη νοσταλγία του ναζισμού, τον οποίο απεχθάνομαι όπως και κάθε άλλο ολοκληρωτικό σύστημα ριζοσπαστικής (sic) διακυβέρνησης.
Και η Ελλαδίτσα; `Ολος ο κόσμος στο 'κλινατε επί δεξιά' κι εμείς, 'για πρώτη φορά... αριστερά'. Σαν τον αφηρημένο φαντάρο. Που πας ρε Καραμήτροοοο! Αντίθετα από τους άλλους, η Ελλαδίτσα επέλεξε αυτούς που επιθυμούν σ' αυτά τα άτομα να επιτρέψουν να φέρουν και τις ...οικογένειές τους, να πάρουν "ελληνικά διαβατήρια" και στη συνέχεια να πάνε να εγκατασταθούν... στις χώρες των άλλων.
`Ηδη, στη Συρία, «βρετανοί» εγκληματίες εθελοντές σφάζουν αμάχους. Και «βρετανοί» νοούνται οι νομιμοποιηθέντες ισλαμιστές μετανάστες με βρετανικό διαβατήριο. Με την ίδια ακριβώς διαδικασία, αν συμβούν αυτά που θέλει ο κύριος Τσίπρας, «έλληνες» διαρρήκτες θα σφάζουν και θα βιάζουν γριούλες στην Ολλανδία... Πιστέψτε με, δε θα κάτσουν να σκεφτούν ότι το όνομα «Ilir Kupa» είναι αλβανικό οπότε δεν είναι έλλην ο δράστης. Κάθε έγκλημα θα χρεώνεται εναντίον μας. Και αν, οι ελλείψει στατιστικών στοιχείων αναρίθμητοι παράνομοι μετανάστες αποκτήσουν έγγραφα και υπηκοότητα κι ό,τι άλλο θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεχυθούν εις τας ευρώπας για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, τότε οι ευρωπαίοι πιθανότατα θα λάβουν μέτρα για να σταματήσει το έγκλημα και η διέλευση των συνόρων τους. 
Οπότε θα πρέπει να τους λουστούμε, πεινασμένους και διψασμένους, έχοντες δικαίωμα ψήφου πλέον, έτοιμους να αποδεχθούν την καλύτερη προσφορά που θα τους γίνει, όπως π.χ. να αποσχισθούν και να αυτονομηθούν κατά περιοχές και νομούς. Στο κάτω κάτω, δεν θα’ χουν τίποτα να χάσουν, δεν είναι η πατρίδα τους, δωρεάν χαρισμένο οικόπεδο θα’ ναι, όποιον γουστάρουν θα φέρουν για να το δώσουν «αντιπαροχή». Αν υπήρχε μια ενιαία φωνή από όλους όσους στήριξαν ακόμα και ακραία κινήματα που μόνο δημοκρατικά δεν θα τα λέγαμε, θα εκφράζονταν ως εξής: Για ποιό λόγο, για ποιό σκοπό θα πρέπει να αναγκαζόμαστε να αποδεχθούμε ως μέλη της κοινωνίας μας ανθρώπους που όχι απλώς δεν τους αρέσει η κοινωνία μας, αλλά επιδιώκουν να την αλλάξουν, να την ανατρέψουν και να την αλλοιώσουν επιβάλλοντας τα τριτοκοσμικά ήθη και έθιμά τους καθώς και τη θρησκεία τους; Για ποιό λόγο, εν αντιθέσει με τον γηγενή πληθυσμό κάθε χώρας, οι «μετανάστες» αντιμετωπίζονται με το μέγιστο σεβασμό ως προστατευόμενοι του καθεστώτος, αποδέκτες κάθε είδους βοηθημάτων και επιδοτήσεων, παραβλέποντας το γεγονός ότι ένα κράτος είναι πρωτίστως ο ‘πατέρας’ των πολιτών και ένας πατέρας δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά του νηστικά για να δώσει σε ξένους το φαγητό των παιδιών του.
Για ποιό λόγο, οι ανα τον κόσμο «αριστεροί» και «φιλάνθρωποι» επιδιώκουν με λύσσα να κολλήσουν τη ρετσινιά του ‘φασίστα’ σε οποιονδήποτε τολμά να διαφωνεί με τις αντιλήψεις τους; Εν τέλει, τι χρωστάμε και σε ποιούς; Η απάντηση είναι σύνθετη. Ωστόσο, η κοινή λογική υπαγορεύει την διατήρηση των ηθών, εθίμων, δοξασιών, νόμων και κοινωνικών κανόνων κάθε χώρας, κάθε έθνους, την προστασία των αυτοχθόνων υπηκόων της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό είτε στην παραγωγή είτε στην εργασία και εφόσον επιτευχθούν αυτά σε ικανοποιητικό βαθμό, να γίνονται δεκτοί και μετανάστες από τον τρίτο κόσμο αφού πρώτα ελεγχθούν εξονυχιστικά ως προς όλα όσα θα ήθελε κανείς να γνωρίζει για κάποιον που θα τον βάλει φιλοξενούμενο στο δωμάτιό του. 
Και λέγοντας «κοινή λογική» εννοείται η λογική του πολίτη και του νοικοκύρη. Διότι η λογική των πολυεθνικών εταιρειών, είναι η λογική του χαμηλότερου κόστους εργασίας οπότε πρέπει να σηκωθούμε όλοι να φύγουμε για να μας αντικαταστήσουν «φθηνότεροι» εργαζόμενοι ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους στο μέγιστο. Και οι αντικαταστάτες μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα ιδίως στις χώρες του Νότου, από θαλάσσης, υποστηριζόμενοι από τα τσιράκια του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, τους υπηρέτες και θιασώτες του άκρατου καπιταλισμού: Τους ... «αριστερούς». Παρακολουθώ κάθε τόσο ειδήσεις με «διασώσεις» οικονομικών μεταναστών οι οποίοι εσκεμμένα βυθίζουν τις βάρκες τους, για να τύχουν περισυλλογής και διάσωσης και να μην τους αναγκάσουν να επιστρέψουν εκεί απ’ όπου ήρθαν. Και μου’ ρχεται στο μυαλό το κλασικό παραμύθι με το βάτραχο και το φίδι. Ο βάτραχος σώζει το φίδι από βέβαιο πνιγμό, όταν όμως βγουν στην όχθη, το φίδι αποφασίζει να φάει το βάτραχο. Διότι μπορεί να του’ σωσε τη ζωή, αλλά το ένστικτο υπερισχύει των πάντων και το φίδι θα’ ναι πάντα φίδι κι ο βάτραχος το γεύμα του. 

Δημήτρης Καρατζάς

27 - 5 - 2014