31/5/14

Προκλητική νομοθετική παρέμβαση τῆς «κυβερνήσεως» Σαμαρᾶ Βενιζέλου


Σχόλιο του αναγνώστη του capital.gr: realmsfiction σχετικά με την νέα πρόκληση του καθεστώτος Σαμαρά....
"Η διάταξη της ποινής της ισόβια κάθειρξης για τους καταχραστές του δημοσίου θεσπίστηκε το 1950 , καθώς εκτιμήθηκε πως η κλοπή του δημοσίου χρήματος από δημόσιο λειτουργό είναι πράξη ιδιαίτερου βάρους που ξεφεύγει από την κοινή κλοπή ιδιωτικής περιουσίας και για αυτό και αντιμετωπίστηκε με τόση αυστηρότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στον ποινικό κώδικα με ισόβια κάθειρξη τιμωρείται ο φόνος! Παρόμοια αντιμετώπιση επεφύλασσε ο νομοθέτης στον κλέφτη του δημοσίου χρήματος που η πράξη του έχει συνέπειες όχι στην περιουσία ενός , αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

ΕΠί 64 χρόνια κανείς δεν διανοήθηκε να αλλάξει την διάταξη αυτή, αλλά τώρα η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου υποβιβάζει το έγκλημα σε μια κοινή κλοπή με μικρή επαύξηση της ποινής που σε συνδυασμό με τις ευεργετικές διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών, μεταφράζεται σε λίγα χρόνια φυλάκιση.
Τέλος να θυμηθούμε πως στις μέρες μας ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόστηκε από τους δικαστές στην περίπτωση του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ, Παπαγεωργόπουλο.

Είναι πρόκληση η νομοθετική παρέμβαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, που αυστηροποιεί το καθεστώς των ποινών για τους μικροοφειλέτες του δημοσίου, που το μόνο έγκλημα τους είναι πως δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που επιβάλλει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων , και καταθέσεων, και ταυτόχρονα με την προτεινόμενη ρύθμιση μειώνει τις ποινές όσων κρατικών λειτουργών κλέβουν το δημόσιο και διαφθείρουν τον δημόσιο βίο της χώρας."

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4404942&nid=2029532


πηγή