29/5/14

25χρονη λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένεια της επειδή παντρεύτηκε αυτόν που αγαπούσε

Πακιστανικός Μεσσαίωνας,,, Αστυνομικοί πάνω από το πτώμα της γυναίκας προσπαθούν να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία

25χρονη γυναίκα από το Πακιστάν λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από την οικογένειά της γιατί παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε.   Πρόκειται για την  Φαρτσάνα Ικμπάλ η οποία λιθοβολήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από ομάδα 20 ατόμων που της επιτέθηκαν με τούβλα, όπως αναφέρει το Ρόιτερς....

Ανάμεσα στους επιτιθέμενους ήταν ο πατέρας της, τα αδέλφια της αλλά και ο πρώην αρραβωνιαστικός της.   Αρχικά η οικογένεια είχε υποβάλει μήνυση για απαγωγή κατά του ανθρώπου που αγάπησε η 25χρονη αλλά όταν εκείνη  τον υπερασπίστηκε, οι συγγενείς της δεν δίστασαν να την δολοφονήσουν, λιθοβολώντας την.

 Όσοι συμμετείχαν στη δολοφονία κατάφεραν να διαφύγουν, εκτός του πατέρα που παραδέχτηκε το έγκλημα και είπε ότι το έκανε για την τιμή της οικογένειας του. Μαζί με την 25χρονη δολοφονήθηκε και ο σύζυγος της.   Παρά το γεγονός ότι η πακιστανική κυβέρνηση δεν συλλέγει στοιχεία για τις δολοφονίες τιμής κατά γυναικών, έκθεση από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, υπολογίζει τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο 2013 σε 869.

Οι δολοφονίες αυτές συμβαίνουν συνήθως σε απομακρυσμένα χωριά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως στην περίπτωση της Ικμπάλ και του συζύγου της ο φονος έγινε υπό το φως της ημέρας σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Πακιστάν, τη Λαχόρη, μπροστά στο δικαστήριο όπου περίμεναν για την εκδίκαση της υπόθεσης τους -και με την παρουσία πολλών "παρατηρητών".

Πηγή