5/5/14

Για πρώτη φορά εδώ και 1,5 αιώνα η Σουηδία εγκατέλειψε την ουδετερότητά της και προκαλεί την Ρωσία…


Σχόλιο ΛΦ: Αν αναρωτιέστε γιατί δείτε και το σημερινό άρθρο: «Η Ορθοδοξία είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό», λέει ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ. Η Σουηδία, το ρατσιστικό κράτος που δεν επιτρέπει άλλη άποψη σε θέματα μετανάστευσης, πολιτισμού κτλ. Στο τέλος μπορείτε να διαβάσετε κείμενα που αφορούν την Σουήδια.. Το αγαπημένο κράτος κάθε νεοταξίτη, πολυπολιτισμικού αριστερού, αντιφά κτλ....
ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΑ AWACS E-3A TOY ΝΑΤΟ NA ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΕΕΧ 

Η Σουηδία εφεξής αποτελεί στόχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μετά την απόφασή της να εγκαταλείψει την πολιτική της ουδετερότητας και να παράσχει διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ανώτερός αξιωματούχος του ρωικού υπουργείο Άμυνας μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Σουηδίας να επιτρέψει τη χρήση του εθνικού εναέριου χώρου της από τα αεροσκάφη εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) E-3A Sentry του ΝΑΤΟ!

Η Μόσχα θεωρεί πλέον ότι ενιοποιήθηκε ο σκανδιναβικός αμυντικός χώρος των χωρών του ΝΑΤΟ, πλην τηςΦινλανδίας που αποκουθεί πιο προσεκτική πολιτική και ανάλογα θα φερθεί ειδικά απέναντι στην Σουηδία 
Ο λόγος για την απόφαση που αφορά αποκλειστικά τα AWACS που επιχειρεί η Συμμαχία (NATO E-3A Component) και όχι αυτά που επιχειρούν σε εθνικό επίπεδο διάφορες χώρες–μέλη του NATO, είναι η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία η οποία κάθε άλλο φαίνεται ότι βαίνει προς εκτόνωση. 
Σύμφωνα με όσα κοινοποιήθηκαν, τα ΝΑΤΟϊκά E-3A Sentry από τις 8 Μαΐου θα μπορούν κάθε δύο ημέρες να διέρχονται του σουηδικού εθνικού εναέριου χώρου κατά τη μετάβαση τους από τη Νορβηγία στην Πολωνία, σαρώνοντας ταυτόχρονα και οτιδήποτε υπάρχει στην περιοχή από την πλευρά των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων μέχρι και την βόρειο θάλασσα. Είναι μιαβαριά πρόκληση προς την Ρωσίας, δεδομένης της ουδετερότητας της Σουηδίας όλα αυτά τα χρόνια που η ρωσική απάντηση σίγουρα θα είναι σκληρή. 
“Ηδη δεκάδες επιθετικά ελικόπτερα Mi-28N Night Hunter και Ka-52 Alligator της Ρωσίας πραγματοποιούν ασκήσεις στα βορειοδυτικά της χώρας και συγκεκριμένα στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής, όπου το ΝΑΤΟ επιδεικνύει μία έντονη στρατιωτική δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες. 
Πρόκειται για ελικόπτερα της νεοσυσταθείσας (δημιουργήθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο) 15ης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην αεροπορική βάση Ostrov και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα έχει να επιδείξει η Ρωσική Αεροπορία Στρατού και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό. 
Αυτή τη στιγμή διαθέτει τρεις μοίρες επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28N Night Hunter και Ka-52 Alligator, ενώ το επόμενο διάστημα θα προστεθούν άλλες δύο μοίρες. Σε αυτές πρέπει να προστεθούν και τα ελικόπτερα μεταφοράς-μάχης Mi-8MTV-5 και Mi-26T. 
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των ασκήσεων από τον υπουργό Άμυνας, ο εκπρόσωπος της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας Oleg Kochetkov, υποστήριξε πώς «ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, με έδρα την περιοχή του Πσκοφ, έχουν αρχίσει τακτικές εκπαιδευτικές πτήσεις στα σύνορα της βορειοδυτικής Ρωσίας». 
«Πρόκειται για δεκάδες πτήσεις ελικοπτέρων Mi-28N Night Hunter και Ka-52 Alligator, καθώς επίσης και Mi-8MTV-5 και Mi26T», πρόσθεσε χωρίς όμως να προσδιορίσει πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι ασκήσεις. 
Πιθανότατα η αιτία άφιξης των E-3 να είναι ακριβώς αυτές οι ασκήσεις. 
Το βέβαια είναι ότι στις επόμενες ημέρες θα δούμε ρωσικά μαχητικά να συνοδεύουν Ε-3 που θα προέρχονται από την Σουηδία. Και έπεται συνέχεια… 


πηγή

1 σχόλιο:

  1. όποιος κάνει το μάγκα τρώει πιο πολύ ξύλο στο τέλος.
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή