29/4/14

Το λουνα-παρκ του τρόμου


Είτε είχε νόμιμη άδεια απο το Δήμο είτε όχι, τα ίδια χάλια θα' χε. 

Δεν καταλαβαίνω πως, μερικοί υποθέτουν, ότι αν είχε άδεια θα περνούσε απο' κει κάποιος υπεύθυνος (από το Δήμο ?) για να ελέγξει τα παιχνίδια και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ακόμα περισσότερο δεν καταλαβαίνω - με τίποτα όμως - τι είδους γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια του "κανενός", δηλαδή στην εποπτεία (υποτίθεται) ανασφάλιστων υποαπασχολούμενων, συνήθως αλλοδαπών σε χώρους που θα έπρεπε να έχουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας καθώς και εκπαιδευμένους για την παροχή πρώτων βοηθειών υπαλλήλους, τεχνικό ασφαλείας κ.λ.π.....

Αντί για κάτι τέτοιο, συνήθως "παιδότοποι" και "λούνα παρκ" της συμφοράς, βάζουν κάποιους άσχετους και παντελώς αδιάφορους τύπους, να βγάζουν τα παιδάκια από το παιχνίδι όταν τελειώσει ο πληρωμένος χρόνος τους. `Ολα αυτά στους παιδότοπους και τις "αρπαχτές". Διότι σε δύο τουλάχιστον λούνα παρκ που έχω υπόψη μου, ένα στο Μαρούσι και ένα στη Λούτσα, ο άψογος επαγγελματισμός φαίνεται από μακριά. Τα παιδάκια δεν είναι μόνο "εισιτήρια" γι' αυτούς και οι ευγενέστατοι και μονίμως άγρυπνοι υπάλληλοι αξίζουν επαίνους.

Για να πω και του στραβού το δίκιο, το δυστύχημα μάλλον ήταν μοναδικό στα χρονικά ή έστω, το πρώτο της κατηγορίας αυτής. Κανείς δε θα φανταζόταν ότι το μπαλόνι μπορεί να απογειωθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, κάθε δουλειά μπορεί (λόγω και της ... απελευθέρωσης των επαγγελμάτων) να γίνει από οποιονδήποτε. 
Ο έξυπνος άνθρωπος όμως, αναζητά τον επαγγελματία και ας πληρώσει κάτι παραπάνω. Και επαγγελματίας δεν είναι όποιος γράφτηκε στην εφορία για το επάγγελμά του: Είναι αυτός που φέρεται στους πελάτες όπως θα φερόταν και στην οικογένειά του. Και στην περίπτωση του "παιδότοπου", επαγγελματίας είναι αυτός που πληρώνει εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνικούς για να εξασφαλίσει ότι οι πολύτιμοι πελάτες του δεν θα εκσφενδονιστούν από τα παιχνίδια τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ρίχτε μια πολύ προσεκτική ματιά, αναζητήστε σήμανση για πυροσβεστήρες, εξόδους κινδύνου, μέτρα ασφαλείας όπως δίχτυα, παρατηρήστε το προσωπικό: Κοιτούν τα παιδάκια ή έχουν πιάσει το κινητό και σερφάρουν στο πέλαγος; 
Ελέγξτε στα γρήγορα τις τουαλέτες καθώς και την περίφραξη και φυσικά τις εισόδους. Κοιτάζει κάποιος ποιός βγαίνει και με ποιούς βγαίνει; Αν σας φαίνονται όλα "χύμα" τότε, χύμα θα' ναι... Μακριά λοιπόν. Και αν κλαίνε, πάρτε τους παγωτό και πάρτε δρόμο.

Δημήτρης Καρατζάς

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος30/4/14 00:40

  Ετσι μπραβο !!
  ΠΑΝΤΑ, μια ζωη, μας φταίνε οι ΑΛΛΟΙ.
  ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ή το ξερό μας το κεφάλι!!
  αν ΔΕΝ αλλαξει αυτη η νοοτροπια,
  ΔΕΝ αλλαζει Τ Ι Π Ο Τ Α !!!
  _________________________
  ΔημητρηS ΣοφιανοS

  ΑπάντησηΔιαγραφή