30/4/14

Ξαφνικά βάζει και ο Δραγασάκης θέμα δημοψηφίσματος για ευρώ ή δραχμή


Το θέμα του δημοψηφίσματος ξαναφέρνει στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης....

Το κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην ανοιχτή εκδήλωση της Κίνησης «Πράττω» με θέμα «Τα προβλήματα και οι δυσκολίες της Κυβέρνησης Σωτηρίας της Χώρας», αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον συναντήσει πιέσεις, δηλαδή βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές.

«Θα απαντήσουμε, με τον τρόπο που ξέρουμε, με το δημοκρατικό τρόπο. Αν βρεθούμε σε δίλημμα, το δρόμο τον ξέρουμε, θα απευθυνθούμε στο λαό», είπε ο οικονομικός «εγκέφαλος» του κόμματος, ενώ και ο κ. Νίκος Κοτζιάς δεν αρνήθηκε την περίπτωση προσφυγής στο βέτο αν παίζεται η τύχη της χώρας, όπως είπε.

Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μπορεί να καταφέρει να κερδίσει την εξουσία, αλλά και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Έλαχε σε εμάς να κόψουμε το νήμα πρώτοι, να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και να ανοίξουμε νέους δρόμους. Αν πετύχουμε, θα υπάρξει σίγουρα ντόμινο θετικών εξελίξεων» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Πηγή