2/4/14

Ανοικτά από σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα


Ανοίγουν από αύριο τα φαρμακεία σε ολόκληρη την επικράτεια καθώς οι συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων....


Πριν την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχαν προηγηθεί συνεδριάσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής και της Θεσσαλονίκης συμφώνησαν κατά πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, κάτι που έπραξαν και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά οι οποίοι αρχικώς ανακοίνωσαν συνέχιση της απεργίας τους μέχρι και την Τετάρτη 2 Απριλίου. Ωστόσο, για λόγους ευθυγράμμισης με τους υπόλοιπους φαρμακευτικούς συλλόγους οι Πειραιώτες τελικώς αποφάσισαν και αυτοί να αναστείλουν τις απεργίες.
Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν παράλληλα να αποσύρουν τις εφημερίες, εκτός των Σαββατοκύριακων. Έτσι όλοι θα εξυπηρετούνται κατά τις ώρες που θα είναι ανοικτά και το βράδυ μόνο από τα διανυκτερεύοντα. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής θα πραγματοποιήσουν επίσης την Τρίτη στάση εργασίας από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, ενώ προειδοποιούν, μετά από εισήγηση του προέδρου τους Κώστα Λουράντου, να καταργηθούν οι εφημερίες τις Κυριακές και τις αργίες και να λειτουργούν μόνο τα απαραίτητα διανυκτερεύοντα.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης παραιτείται από μέλος της ΝΔ, θεωρώντας ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Το άρθρο του ΟΟΣΑ, που οδηγεί στην καταστροφή τον κλάδο των φαρμακοποιών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία της παράταξής μας, όπως την καθόρισε ο μεγάλος ιδρυτής της ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, σημείωσε μεταξύ άλλων.