1/4/14

Ενταση με ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας


Ενα νέο θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, σήμερα, όταν οβίδς που ερρίφθησαν από το συριακό έδαφος έπληξαν ένα τέμενος στο τουρκικό, τραυματίζοντας έναν Σύρο πρόσφυγα και οδηγώντας τις τουρκικές δυνάμεις να ανταποδώσουν τα πυρά....

 «Πυρά τα οποία προήλθαν από τη Συρία έπληξαν ένα τέμενος που βρίσκεται στο Γιαϊλανταγί -στα νότια της Τουρκίας- και τραυμάτισαν ένα Σύρο πρόσφυγα ηλικίας 60 ετών που βρισκόταν πλησίον στην περιοχή» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνείου του Χατάι.

 «Το πυροβολικό μας ανταπέδωσε αυτά τα πυρά» προσέθεσε το γραφείο του κυβερνήτη, διευκρινίζοντας ότι τρία βλήματα όλμου που εβλήθησαν από το συριακό έδαφος κατέληξαν σε μια έρημη περιοχή, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς. 

 Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία ανταποδίδει με το πυροβολικό τις ρίψεις όλμων από τις αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο στη Συρία. Στις 23 Μαρτίου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα συριακό αεροσκάφος υποστηρίζοντας ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

  πηγή