2/3/14

«Αρχικλέφτη» αποκαλεί τον Ερντογάν η αντιπολίτευση

Μύδρους κατά του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ εξαπέλυσε ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Τσανάκαλε.

Αναφερόμενος στις επίμαχες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε τον τούρκο πρωθυπουργό «πρόσωπο» δίνοντας έμφαση στην απόφαση του κόμματός του να μην τον αποκαλεί «πρωθυπουργό ή κύριο» μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία που ήρθαν στο φως......
«Δεν εργάζεται για σας (το λαό), αλλά για την τσέπη του. Δεν θα τον αποκαλέσω ξανά "πρωθυπουργό". 
Είναι αρχικλέφτης», δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι «καταλήστεψε την Τουρκία και το λαό της», ενώ κάλεσε τους πολίτες που είχαν ψηφίσει το ΑΚΡ να «δουν τα γεγονότα». 
Από την πλευρά του ο Ερντογάν χαρακτήρισε «προσπάθεια σπίλωσης της οικογένειας του» την υποκλοπή συνομιλιών του γιου του. «Παρακολουθούσαν παράνομα και τις συνομιλίες του γιου μου. Ρίξτε λάσπη, να του μείνει η ρετσινιά. Από πού έχεις αυτό το δικαίωμα;» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του απευθυνόμενος στον Γκιουλέν.