11/3/14

Στρατιωτική συμφωνία Κίεβου-Ρουμανίας


Μέσω Ρουμανίας θέλει να μπει το ΝΑΤΟ στο παιχνίδι εναντίον της Ρωσίας με το βλέμμα τώρα και σε Υπερδνειστερία, Μολδαβία και Οδησσό… H Ρουμανία και η παράνομη κυβέρνηση του Κίεβου υπέγραψαν την Δευτέρα συμφωνία ενίσχυσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Τίτους Κορλατεάν και ο ομόλογός του της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια υπέγραψαν τη συμφωνία στο Κίεβο, μερικές ημέρες πριν από το αναμενόμενο δημοψήφισμα στην περιοχή της Κριμαίας, που θα καθορίσει το μελλοντικό εδαφικό στάτους της περιοχής. Μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας, βρίσκεται η φιλικά προσκείμενη στην Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας (κατοικούν και Ρουμάνοι), η Μολδαβία που η Δύση επιχειρεί να την εντάξει σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αλλά και η ρωσόφωνη περιοχή της Οδησσού. 

Αυτό δείχνει πως το Κίεβο θα μπορούσε να επικαλεστεί ρουμανική στρατιωτική βοήθεια, άρα βοήθεια από το ΝΑΤΟ, καθώς η Ρουμανία είναι κράτος-μέλος και παρότι ορθόδοξη επιλέγει φανερά στρατόπεδο υπέρ των παγκοσμιοποιητών και κατά της Μόσχας. Τα πράγματα περιπλέκονται επικίνδυνα…

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Τόχει η μοίρα της, φαίνεται. Η Ρουμανία κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και το 1939-40.
    Ξενούδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή