31/3/14

Πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο


Εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο. Ψήφισαν 288 βουλευτές. Ναι στο πρώτο άρθρο (ΟΟΣΑ-κοινωνικό μέρισμα): 152 Ναι στο δεύτερο άρθρο (τράπεζες): 151 Ναι στο άρθρο τρία Παρόν στο πρώτο άρθρο από Νικήτα Κακλαμάνη (που διαγράφεται από την Νέα Δημοκρατία με απόφαση Σαμαρά) και παρόν στο δεύτερο άρθρο (τράπεζες) από τον Απόστολο Κακλαμάνη....


Οχι και από τον Γιώργο Παπανδρέου στο 2ο άρθρο. Απόντες ήταν οι Ανδρέας Ψυχάρης και Αντζελα Γκερέκου που με επιστολές τους δήλωσαν πως θα ψήφιζαν «ναι» αλλά αυτές δεν μέτρησαν. Τη συζήτηση στη Βουλή χαρακτήρισε το μπαράζ προτάσεων μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ που έγινε σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει τη συζήτηση και τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του υπουργού οικονομικών και εν συνεχεία αφού το προεδρείο απεφάνθη αρνητικά κατέθεσε πρόταση μομφής και κατά του Προεδρείου της Βουλής. Για την τελευταία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε ημέρα που συζητείται νομοσχέδιο. Το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη Βουλή. Εξω από το κοινοβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η ΚΟ θα επανέλθει για να λάβει μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Μίλησε για έγκλημα που συντελείται για άλλη μια φορά μέσα στη βουλή και υποστήριξε ότι στο κοινοβούλιο συντελείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. «Η κυβέρνηση απέρριψε τη δυνατότητα να συζητηθεί πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γ . Στουρνάρα και αυτό ενώ η κυβέρνηση την είχε αποδεχθεί για να ακολουθήσει τριήμερη συζήτηση, στη συνέχεια υπαναχώρησε επικαλούμενη σειρά νομικίστικων επιχειρημάτων». 

Εν τω μεταξύ η Δημοκρατική Αριστερά δια του Φώτη Κουβέλη ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο.

πηγή