6/3/14

Το πιο μιλιταριστικό κράτος της Ευρώπης… η Ελβετία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ότι η Ελβετία είναι το περισσότερο μιλιταριστικό ευρωπαϊκό κράτος (μετά την Τουρκία, αν η τελευταία μπορεί να εκληφθεί ως ευρωπαϊκό κράτος), που διαθέτει ισχυρότατες ένοπλες δυνάμεις (αεροπορία, πεζικό, πυροβολικό, τεθωρακισμένα, πεζοναύτες κ.λπ.), δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνωρίζοντες το θέμα καλώς....
Κάθε Ελβετός κατατάσσεται υποχρεωτικά στα 18 του χρόνια, χωρίς αναβολές λόγω σπουδών ή οποιονδήποτε άλλο λόγο, για εννεάμηνη θητεία μετά την ολοκλήρωση της οποίας απολύεται από την μονάδα του, αλλά δεν αποστρατεύεται, αλλά διατηρείται σε διαρκή εφεδρεία, καλούμενος κάθε χρόνο σε 15νθήμερες στρατιωτικές ασκήσεις.
Ο μισθός του καταβάλλεται κανονικά από την εταιρία ή τον οργανισμό όπου εργάζεται. Αυτό γίνεται μέχρι να συμπληρώσει την ηλικία των 45 ετών και μετά παίρνει την στολή και τα όπλα του στο σπίτι και λογίζεται ως «πολιτοφυλακή», «αεράμυνα» και συντονιστής διαφυγής του πληθυσμού σε υπόγεια καταφύγια σε περίπτωση αεροπορικής επιδρομής ή/και πυρηνικού πολέμου.
Πόσο γελοίες μοιάζουν οι συζητήσεις που διεξάγονται για τέτοια θέματα στην Ελλάδα μετά από αυτό… δείτε τι έχουν κάνει οι άνθρωποι για να θωρακίσουν τη χώρα τους και αναλογιστείτε το πόσο μεγαλύτερη είναι η πραγματική απειλή που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αλλά και με πόσυ ελαφρότητα την αντιμετωπίζει. Η γλώσσα είναι γαλλική, η εικόνα όμως μιλάει από μόνη της…
Σημαντική σημείωση του φίλου και άτυπου «συμβούλου» μας Κ.Ζ.: Οι περισσότερες οχυρώσεις έχουν κλείσει σήμερα και είναι τουριστικές ατραξιόν. Η Ελβετία πλέον έχει εγκαταλείψει το στατικό δόγμα (όπως κι η Ελλάδα) μετά την πτώση της ΕΣΣΔ κι είναι πλέον Μηχανοκίνητος Στρατός. Αξίζει βέβαια, διότι η λογική και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την άμυνα παραμένει η ίδια.