4/3/14

Τι είναι η Ουκρανία;

Η νότιος Ουκρανία δεν είναι άλλο από τμήμα του Πόντου, ο οποίος φυσικά δεν περιορίζεται στα ελληνικά εδάφη που κατέχει προσωρινώς η Τουρκία. 
Μία απλή ανάγνωσις των ονομάτων της περιοχής αρκεί, όπως λ.χ. το «Χέρσον». 

Φρόντισαν όμως πολλές «ελληνικές» κυβερνήσεις να αφελληνίσουν τον Πόντον έτσι ώστε οι εναπομείναντες πληθυσμοί να είναι αποκομμένοι, χωρίς γεωγραφική συνέχειαν.....

Ο Πόντος αφελληνίζεται διαρκώς επί έναν και πλέον αιώνα, με κάθε δυνατό μεσόν, πολιτικόν ή στρατιωτικόν, και το Ελληνικό κράτος ως συνήθως κοιμάται.

Τι είναι ο Πόντος;
Είναι το δυτικόν άκρον του άλλοτε «δρόμου του μεταξιού»,
είναι η θαλασσία οδός των σιτηρών.

Η Κριμαία δεν είναι άλλη από την Ταυρική (Ταυρίς) τα πεδινά τμήματα της οποίου ήταν Ελληνικές αποικίες, γνωστή στους Έλληνες από την εποχή του Αγαμέμνονος και της Ιφιγενείας.

Γιατί διώκεται επί 100+ χρόνια ο Ποντιακός Ελληνισμός;
Για να μην δημιουργήσει παμποντιακό πολιτισμό, να μην ενωθούν δηλαδή όλοι οι Έλληνες του Πόντου μετατρέποντας τον Εύξεινο Πόντο σε Ελληνική λίμνη.

Ακόμη και η ιδία η λέξις «Εύξεινος Πόντος» αυτό δηλοί, ότι οι Έλληνες αντιμετώπιζαν ανέκαθεν εχθρικότητα στην περιοχή, μάς σφάζουν στον Πόντο εδώ και χιλιάδες χρόνια... και ενίοτε βάζουν Έλληνες (Ιφιγένεια) υπευθύνους των θυσιών... μέχρι να εμφανιστεί ο Ορέστης.

σσσσσσσσσσσ....η Ελλάς κοιμάται, μην την αφυπνήσουμε. 


Στράβων Ἀμασεύς

Δεῖτε καί στήν Βικιπαιδεία: