10/3/14

Σουξέ στόρι: Μόνο 3 στους 10 μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Οι υπόλοιποι είναι διεφθαρμένοι;

Έριξαν έναν λαό στα βράχια. Διέλυσαν την πραγματική οικονομία. Θα τολμήσει τώρα να αποκαλέσει αυτούς που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νεοοθωμανικό φορολογικό σύστημα ως “φοροφυγάδες”; Ή θα πρέπει σιγά σιγά να γίνουν οι κατοχικοί υπουργοί και οι ομοϊδεάτες τους (τύπου Σταθάκη) απλώς φυγάδες; .....

Σχεδόν 6 στους 10 φορολογούμενοι εκτιμούν πως το 2014 δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, σύμφωνα με έρευνα[1] του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Αντιθέτως, 3 στους 10 εικάζουν ότι είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Στο δεύτερο ερώτημα της έρευνας, σχετικά με την αλλαγή του τρόπου διάθεσης των βασικών προϊόντων (γάλα, ψωμί, φάρμακα) με την πιθανή υιοθέτηση της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, το 58% θεωρεί ότι οι τιμές δεν θα μειωθούν, ενώ μόλις το 26% πιστεύουν ότι θα μειωθούν. Το τρίτο ερώτημα αφορούσε στην πρόθεση αγοράς ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων στο προσεχές διάστημα. Η συντριπτική πλειοψηφία (το 92,5%) απάντησε ότι δεν έχει καμία πρόθεση τέτοιου είδους αγοράς τους επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 2% δήλωσε πρόθεση αγοράς ακινήτου και το 0,5% ακριβού αυτοκινήτου.


[1] Η έρευνα διενεργήθηκε από την ALCO, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, κατά το διάστημα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.