19/2/14

Έλληνες: Ακούραστοι ταξιδευτές της ιστορίας

Πως η ιστορία γίνεται σιωπή, λέει το τραγούδι ερμηνευόμενο από την φωνή του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου. Γιατί μας κρύβουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας των Ελλήνων και τι μας προβάλλουν για αληθινό; Τα ερωτήματα πολλά, οι απαντήσεις ωστόσο λίγες. Με την σειρά άρθρων «άγνωστοι Έλληνες» ταξιδέψατε μαζί μας στο απώτατο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Εκεί που ακόμα και σήμερα χτυπούν ελληνικές καρδιές σε μέρη που το μυαλό του με συμβατικό τρόπο ενημερωμένου ανθρώπου αδυνατεί να διανοηθεί....
Τόσοι ξένοι και Έλληνες ερευνητές αγωνίζονται καθημερινά για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη ότι η ελληνική ιστορία κρατάει από πολύ πιο παλιά, κάτι που δίνει απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα επιστημονικά «μυστήρια». Δυστυχώς όμως η ρετσινιά του γραφικού παραμονεύει κάθε φορά, για όποιον τολμήσει να υπερβεί τα όρια της συμβατικής ιστορίας και πει κάτι το νέο και το διαφορετικό. Ακριβώς όπως συνέβαινε με τα ιερατεία του Μεσαίωνα που έστελναν στην πυρά τους διαφωνούντες. Δεν διαφέρουν από αυτά πολλά «επιστημονικά κέντρα» της εποχής μας.  
Το ταξίδι των Ελλήνων ξεκινά από την Αμερική και τα, σύμφωνα και με ξένους ερευνητές, ταξίδια του Οδυσσέα και των Αργοναυτών εκεί, διότι είναι αστείο να πιστεύει κανείς π.χ. πως ο Οδυσσέας περιπλανιόταν τόσο καιρό στην Μεσόγειο μη μπορώντας να εντοπίσει την Ιθάκη. Συναντήσαμε τους γενναίους Αραουκάνους και μάθαμε για τους Χόπι. Με φόντο τις ανθισμένες αμυγδαλιές της Ιαπωνίας γνωρίσαμε τους Αϊνώ και στην συνέχεια θαυμάσαμε τις ελληνικές φυλές στην επαρχία Γιουνάν στην Κίνα, ενώ Καλάς και Παστούν κρατούν ακόμα το ελληνικό βλέμμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.
Η περιπέτεια τελειώνει, που αλλού, στην Μεσόγειο των Ελλήνων με την μυρωδιά του θυμαριού και την μοναδικότητα της ελιάς να γεμίζουν την βουτηγμένη στο γαλάζιο επικράτεια-αφετηρία του Ελληνισμού. Οι Γκρεκάνοι της Ιταλίας, οι Μασσαλοί, οι Pobladores Griegos της Ισπανίας, οι Γκρεκίγια στην Τυνησία, οι Χαμεντιανοί στην Συρία και τόσες άλλες ελληνικές φυλές αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες είναι περισσότεροι απ’ ό,τι καταγράφει το ελληνικό ΥΠΕΞ. Μαζί με τους Κρήτες, τους Μακεδόνες, του Θράκες, τους Αρκάδες, τους Αχαιούς, τους Θεσσαλούς και όλους τους άλλους αποτελούν τον απανταχού Ελληνισμό.
Στις έρευνες μας για τους «άγνωστους Έλληνες», οι οποίοι είναι εξαπλωμένοι σε όλον τον κόσμο, γράφουμε ότι το DNA βροντοφωνάζει Ελλάδα. Εμείς ίσως να το εννοούσαμε ποιητικά, αλλά τελικά επιστήμονες το επιβεβαιώνουν και πρακτικά (θυμηθείτε εδώ), δικαιώνοντας όλους αυτούς που ανοιχτόμυαλα και χωρίς φανατισμό ερευνούν. Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που πρεσβεύουν την ανυπόστατη έως ρατσιστική θεωρία ότι οι γύρω από εμάς λαοί, όντες γεννητικά προικισμένοι, εξαφάνισαν τους Έλληνες, οι οποίοι φερόμαστε να είμαστε απόγονοι Σλάβων, Αλβανών και Τούρκων αλλά όχι Έλληνες; Τι έχουν να πουν, όταν φυλές στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου δηλώνουν Έλληνες; Πως και γιατί τόση ιστορία έγινε σιωπή;
Ελλάς, Magna Grecia, Μικρά Ασία, Χερσόνησος του Αίμου, Κύπρος. Εκεί ξεκίνησαν όλα, εκεί θα ξαναρχίσουν, αφού το ταξίδι των Ελλήνων στον «μάταιο τούτο κόσμο» είναι κυκλικό αλλά πάντα ενδιαφέρον. Ο Ελληνισμός είναι διάσπαρτος ανά τον πλανήτη και πέρα από Ελλαδίτες Κύπριους και Ομογενείς περιλαμβάνει τα εκατομμύρια των Ελληνογενών πληθυσμών, που μαζί με τις πέτρες φωνάζουν την ελληνική καταγωγή τους, εκεί στα μέρη όπου ταξίδεψαν Έλληνες.
Όπου γης και πατρίς. Αυτό ήταν και είναι το μότο των υπ’ αριθμόν ένα κοσμοπολιτών του πλανήτη· των Ελλήνων. Κοσμοπολιτών τόσο αγαπητών που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται η παρουσία τους στα μήκη και πλάτη της γης. Που όπου πήγαιναν έδιναν απλόχερα πολιτισμό και ανέπτυσσαν τεχνολογία κατά πολύ ανώτερη της σημερινής. Αυτός όποιος θέλει το δέχεται, όποιος όχι. Εμείς πάντως καταθέσαμε στοιχεία. Άλλωστε η επίσημη ιστορία δεν δίνει απαντήσεις σχετικά με το πως κτίστηκαν διάφορα παμπάλαια μεγαλοπρεπή κτήρια ή μνημεία στον πλανήτη. Σίγουρα πάντως με υψηλή τεχνολογία. Αν μέρος της κατείχαν οι Έλληνες, αυτό κάθε άλλο παρά εξωπραγματικό ή σοβινιστικό είναι, καθώς υπάρχουν πηγές και ευρήματα που το πιστοποιούν γι’ αυτόν που γνωρίζει τι ψάχνει και δεν αναμασάει θεωρίες που άκουσε  ή διάβασε δίχως διασταύρωση.
Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος: Ωραία όλα αυτά, αλλά είναι παρελθόν, τώρα τι κάνουμε. Η ιστορία είναι οδηγός, απαντάμε εμείς, και πρέπει να συνδυαστεί με πράξεις παρόντος. Το να γνωρίζουν όμως οι Έλληνες το πραγματικό ιστορικό βάθος τους, τους μετατρέπει σε ταξιδευτές της ζωής. Τότε μόνο, το καράβι του καθενός σαλπάρει, αντιστέκεται στην φουρτούνα και συνεχίζει τον προορισμό του απτόητο. Συνεχίζει το ταξίδι των Ελλήνων στον χώρο και τον χρόνο. Ένα ταξίδι που, δυστυχώς για τους σκοταδιστές της εποχής μας, θα συνεχιστεί, άσχετα με το που θα φτάσουν τα πράγματα. Και ίσως ξαναβρεθούμε πάλι στα ίδια μέρη, αφού όπως λέει και ο ισπανοαμερικανός φιλόσοφοςSantayana: Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.