9/2/14

Βαρύς χιονιάς στην Ιαπωνία!

«Υπερθέρμανση» και στην Ιαπωνία. Χιόνι στο κέντρο του Τόκιο μετά από 13 χρόνια! Και όμως πολλοί συνεχίζουν να χάβουν το παραμύθι της «κλιματικής αλλαγής» προς το θερμότερο και να μην διαμαρτύρονται για τους «πράσινους φόρους»…
Σφοδρή χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στις σιδηροδρομικές, αεροπορικές και οδικές μεταφορές στην Ιαπωνία. Στρώμα χιονιού κάλυψε πολλές
μεγάλες πόλεις και η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο του Τόκιο, για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK τουλάχιστον 89 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ατυχήματα που σχετίζονται με την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.
Οι αεροπορικές εταιρείες Japan Airlines και All Nippon Airways ανακοίνωσαν ότι αναβάλλονται όλες οι πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο. Επίσης, για λόγους ασφαλείας οι αρχές έχουν κλείσει ορισμένα τμήματα μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στις κεντρικές και ανατολικές επαρχίες της χώρας.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ στις ανατολικές και βορειοανατολικές περιοχές της Ιαπωνίας.