19/2/14

Χάος στην Ουκρανία

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που συνεχίζονται στο Κίεβο μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι έξι από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί.
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι επτά πολίτες και έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις πολύωρες συγκρούσεις, ορισμένοι εκ των οποίων από σφαίρες. Ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών διευκρίνισε ότι άλλος ένας πολίτης τραυματίστηκε θανάσιμα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 14....

Στις φλόγες τυλίχτηκε η κατασκήνωση των διαδηλωτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών από την πλατεία.
Εκατοντάδες οι τραυματίες. Πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ένας έχασε το χέρι του προσπαθώντας να μαζέψει μια κροτίδα. Από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 135 αστυνομικοί, οι 35 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.
Όλα αυτά επειδή η κυβέρνηση της Ουκρανίας «τόλμησε» να αγνοήσει την Δύση. Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο μετέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στο γραφείο του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς για συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του.