9/2/14

Τά πρόστιμα τῶν τοκογλύφων

Στον πλανήτη των σιωνιστών τοκογλύφων ο βίος γίνεται αβίωτος μέρα με τη μέρα. Μετά τα πρόστιμα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, στους καπνιστές ... γιατί όχι και πρόστιμα στους ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ των οικοδομών; Με κάθε πρόσχημα.... ένα δολοφονικό πρόστιμο που θα καταλήξει στις τσέπες των ξένων τοκογλύφων...αφορολόγητο φυσικά. 


Σίγμα

>>>> Πρόστιμα 2000 ευρώ στους διαχειριστές που δεν αναρτούν αποδείξεις στον πίνακα Κοινοχρήστων<<<<
Υποχρεωτικά στον πίνακα των κοινοχρήστων κάθε πολυκατοικίας θα αναρτώνται τα τιμολόγια και οι αποδείξεις προμηθειών υλικών και διαφόρων εργασιών.
Μάλιστα, στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, ο διαχειριστής θα είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο 2.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, με αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφ. Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, εφεξής για κάθε δαπάνη που διενεργείται και για την οποία επιβαρύνονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών θα πρέπει αντίγραφο του παραστατικού της δαπάνης να αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα με τη συγκεντρωτική κατάσταση οφειλών κάθε διαμερίσματος.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών και εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κ.λπ.) χωρίς την ύπαρξη των από τον νόμο προβλεπόμενων παραστατικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την έκδοση αγορανομικής διάταξης ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς έλεγχοι διαπιστώνουν φοροδιαφυγή στις εταιρείες κοινοχρήστων που προμηθεύουν με πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως κηπουρούς, καθαριστές κ.λπ. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ (πηγή)