26/2/14

Η Τουρκία μέσω ΜΙΤ χρηματοδοτεί ανέγερση τζαμιού στη Βουλγαρία

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στη Φιλιππούπολη (Πλόντβιβ), όπου 500 Βούλγαροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα διαμαρτυρόμενοι για την επαναλειτουργία του τζαμιού της πόλης, όπως θέλουν οι μουσουλμάνοι με την υποστήριξη του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν, αποκαλύπτεται τώρα πώς η Άγκυρα μέσω της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ χρηματοδοτεί την ανέγερση νέου τζαμιού σε άλλη πόλη της Βουλγαρίας.
 Στη βουλγαρική κωμόπολη
Γκόρνα Οριαχόβιτσα θα κτισθεί τζαμί με χρήματα τα οποία προσφέρει η Τουρκία, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα. Έχει ληφθεί, μάλιστα, άδεια για κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους με σιδερομπετόν. Η κατασκευή θα γίνει πολύ γρήγορα σύμφωνα με το μουφτή της κωμόπολης Μεχμέτ Τουρχάν, προκειμένου να παρκαμφθούν οι όποιες αντιδράσεις των Βουλγάρων.
Το τζαμί θα κοστίσει 250 χιλιάδες λέβα και θα είναι έτοιμο για προσευχή το καλοκαίρι. Τα χρήματα για την ανέγερση του τζαμιού έχουν παραχωρηθεί από την Τουρκία μέσω διαφόρων καναλιών τα οποία βέβαια ελέγχει η ΜΙΤ. Το μελλοντικό τέμενος θα καταλαμβάνει χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων και θα βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Οι Τούρκοι θέλουν ντε και καλά να φτιάξουν τζαμιά σε όλα τα Βαλκάνια και να ενισχύσουν τις «τουρκικές» μειονότητες όπως θέλουν να τις αποκαλούν. Στην Ελλάδα βέβαια δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης πρωτοστατούν στην ανέγερση τζαμιών.
Λογαριάζουν όμως χωρίς τον… ξενοδόχο. Και αυτός είναι ο λαός που δεν θέλει να γεμίσει η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη με τζαμιά.