5/2/14

Στο Σότσι ο Νορβηγός υπ. Υγείας με τον σύζυγό του

 Ο ομοφυλόφιλος υπουργός Υγείας της Νορβηγίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σκοπεύει να μεταβεί στο Σότσι της Ρωσίας για τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, τον Μάρτιο,συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, την ώρα που άλλοι ηγέτες, όπως της Ολλανδίας, δέχονται πιέσεις να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες με αφορμή το νέο ρωσικό νόμο που ποινικοποιεί την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».
«Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους αγώνες και να στηρίξω όλους τους νορβηγούς αθλητές», είπε ο υπουργός Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του στους Παραολυμπιακούς.....

Μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad, ο υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τις ή τους συζύγους τους.
«Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων», συμπλήρωσε.
Ο 42χρονος κ. Χαγέρ, μέλος του κυβερνητικού κεντροδεξιού συνασπισμού, είναι παντρεμένος με τον Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, διευθυντή διαφημιστικής εταιρείας.
Από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία έχει τεθεί σε ισχύ νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανήλικους και στάθηκε αφορμή να πολλαπλασιαστούν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι "οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εάν πάνε στο Σότσι, προειδοποιώντας όμως ταυτόχρονα να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά".