24/2/14

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γιατί θα κατηγορηθεί ο Πάνος Καμμένος μετά τις εκλογές :
Πρώτα απ’ όλα για τις επιχειρούμενες εξωθεσμικού τύπου αναθεωρήσεις – υπαναχωρήσεις επί των αρχών του κινήματος, που μας δεσμεύουν όλους και που ουσιαστικά αποτελούν ταυτόχρονα μια απότομη ιδεολογική στροφή.
Όπως:
Οι εναγκαλισμοί με τον Νικολόπουλο, ο οποίος πολλάκις ομίλησε και εξ ονόματός μας.
Οι ανεξήγητες διευκολύνσεις στον Ροντούλη χάριν «ανθρωπισμού».....

Το αλισβερίσι των τελευταίων ημερών με τον Τζιτζικώστα, στην βάση του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». (Ψηφοθηρία εναντίων Ιδεολογίας)
Οι προσεγγίσεις με απάτριδες και άθεους συνασπισμένους, προς επίρρωσιν του δόγματος Λινκολν « Ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου».
Η επιλεκτική απομόνωση στελεχών με αποκορύφωμα την διαγραφή Νταβρή και την παράλληλη ανοχή σε φαινόμενα συμπεριφοράς τύπου Ραχήλ Μακρή, που δημιουργεί όχι απλά ερωτηματικά και υποψίες, αλλά και την βεβαιότητα πλέον ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Οι απειλές των εγκαθέτων (που και αυτοί επιλογή της ηγεσίας είναι και τους ανεχόμαστε καιρό τώρα) σε οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη και τολμά να την διατυπώνει δημόσια (Πας μη Έλλην, βάρβαρος- κατά την λογική τους).
Η υποκρισία ότι είμαστε το κίνημα του διαδικτύου, αλλά θα πρέπει να τηρούμε μια ιδιότυπη ΟΜΕΡΤΑ μέσα σε αυτό, χάριν της δήθεν ενότητας του κινήματος και πάντα στη βάση του: «τα εν οίκω μη εν δήμω»  
Γιατί η επιθυμία κάποιων είναι να λειτουργούμε σαν Στοά που θα συσκέπτεται εν κρυπτώ, λες και η αλήθεια φοβάται ποτέ το Φως.
Γιατί παρακολουθούμε ένα συνεχή ιδεολογικό κατήφορο, «μια αργόσυρτη παρακμή» (κατά Μ. Χαραλαμπίδη), επιχειρώντας συστηματικά την μετάλλαξη του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σε ένα άλλου τύπου συστημικού κόμματος με επικοινωνιακού τύπου αναφορές.
Γιατί όλα αυτά δεν δικαιώνουν την φράση: «εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα» γιατί απλούστατα δεν τα είπαμε όλα αυτά, ποτέ και πουθενά.
Γιατί αρκούμαστε σε νεοτερισμούς περί αυτονομίας της Βουλευτικής ψήφου, χωρίς κομματικές γραμμές, ψηφίζοντας ο κάθε βουλευτής ότι θέλει, επικαλούμενοι βέβαια την συνταγματική επιταγή (βολικό μεν εσωκομματικά), άστοχο δε ουσιαστικά, γιατί έτσι ο πολύς κόσμος που δεν τα καταλαβαίνει αυτά, μπερδεύεται επειδή δεν είναι ώριμος ακόμα για τέτοια πράγματα, εκλαμβάνοντας τα ως κατακερματισμό, τον οποίον εκμεταλλεύονται ενίοτε και οι πολιτικοί αντίπαλοι.   
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα, σημαντικά και μη.
Αν θέλουμε πραγματικά να μπει το καράβι στην σωστή του ρότα, πρέπει να δράσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε όλα τα παλαιοκομματικά συμπλέγματα που κουβαλούν μαζί τους, όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι επίδοξοι σωτήρες ,που το μόνο που καταφέρνουν, είναι ζημιά και μάλιστα ανυπολόγιστη.
Γιατί αυτοί οι ίδιοι θα πάρουν και το φτυάρι και θα αρχίσουν να αποδίδουν ευθύνες δεξιά και αριστερά, ως άλλοι μετά Χριστόν προφήτες, την επαύριον μιας οδυνηρής ήττας.  
Αν δεν προλάβουμε τις καταστάσεις από τώρα, η Θεραπεία κατόπιν εορτής δεν θα έχει κανένα πλέον νόημα.
Δεν θέλω να κάνω την Κασσάνδρα, θέλω να είμαι ένας από τους πρώτους που θα εκφράσει δημόσια αυτά που όλοι συζητάμε μεταξύ μας, αλλά φοβόμαστε να τα βγάλουμε προς τα έξω. 
Οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, ενεργητικά, δημιουργικά και άμεσα, ώστε να φτάσει το καράβι στο λιμάνι που όλοι ονειρευτήκαμε

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΑΒΟΥΛΙΔΗΣ
ΕΛΛΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ