25/1/14

Εἶμαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ


Είμαι μειονότητα. Τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν δεξιόχειρες. Σας φαίνεται απλό και λογικό; 
Δοκιμάστε να βάλετε το δεξί σας στην τσέπη για τρεις ώρες. Και κάνετε τα πάντα με το άλλο χέρι σας. Προσπαθήστε να γράψετε με στυλό με το αριστερό. Να φυσήξετε τη μύτη σας κρατώντας το χαρτομάντηλο με το αριστερό. Να σκουπίσετε τον πισινό σας με το αριστερό. Να πατάτε τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου σας με το αριστερό. 

Μετά από τρεις ωρίτσες προσπαθειών, θα διαπιστώσετε ότι είστε τυχεροί που τα πάντα λειτουργούν όπως τα περιμένετε και έχουν σχεδιαστεί για το χέρι σας, το δεξί σας χέρι. Και θα καταλάβετε ότι υπάρχουν κάποιοι που θα καταβάλλουν διπλή προσπάθεια απο εσάς για το ίδιο πράγμα μόνο και μόνο γιατί κανένας δεν τους υπολόγισε όταν σχεδίαζε ένα εργαλείο, ένα στυλό, ένα διακόπτη, μια βρύση... 

Εγώ και το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού τα έχουμε όλα ανάποδα. 
Και αυτό απαιτώ σήμερα να αλλάξει, με νόμους και οδηγίες και κανονισμούς. Το ένα στα δύο αυτοκίνητα να έχει το τιμόνι δεξιά, οι μισοί δρόμοι να είναι σαν της Αγγλίας και οι άλλοι μισοί ας μείνουν όπως έχουν. Με βολεύει καλύτερα να αλλάζω ταχύτητες με το αριστερό χέρι. Οι βρύσες να έχουν αριστερά το κρύο και δεξιά το ζεστό νερό. Τα μπρίκια να έχουν το στόμιο δεξιά. Τα ποντίκια του υπολογιστή, να έχουν τα πλήκτρα ανάποδα. Κιθάρες, πιάνα και σαξόφωνα ,να αντιστραφούν. Εργαλεία με εργονομική λαβή να την έχουν αντεστραμμένη, ώστε να μη μου έρχεται στη μούρη ο αέρας από το μοτέρ του τρυπανιού, της σέγας και του κάθε κωλοπράγματος επειδή ο ηλίθιος που το σχεδίασε δε σκέφτηκε ποτέ του ότι υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν το άλλο χέρι τους. Εαν σας φαίνεται παράλογο και γελοίο να γίνουν τα παραπάνω, σκεφτείτε ότι εγώ δεν επέλεξα να γίνω αριστερόχειρας, έτσι γεννήθηκα και πληρώνω φόρους εξίσου με τους δεξιόχειρες. 
Παρ' όλα αυτά ποτέ κανένας δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματα μου. 

Γιατί λοιπόν τα δικά μου αιτήματα να μην ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα ενώ πρέπει να ικανοποιούνται παράλογα αιτήματα όπως η ανέγερση ναών από "μειονότητες" που κανείς δεν τις κάλεσε στη χώρα μου, που βρέθηκαν εδώ παράνομα και κατ' ανοχή ως επαίτες και που ανα πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν και να πάνε οπουδήποτε επιθυμούν και επιτρέπεται για να έχουν μιναρέδες, πιλάφια και τα ουρί του παραδείσου να τους κάνουν μασάζ; Και γιατί να έχουν οποιοδήποτε "δικαίωμα" που υπερισχύει του δικού μου δικαιώματος εκείνοι οι πανάθλιοι που θα μπορούσαν να με αποκεφαλίσουν μόλις πάω να φάω χρησιμοποιώντας "λάθος χέρι" παραβιάζοντας το νόμο του μίζερου και σκοτεινού θεού τους; Ποιό χέρι του κλέφτη αλήθεια κόβεις ως καλός ισλαμιστής όταν πρόκειται για αριστερόχειρα; ή δεν το προβλέπει αυτό το Ιερό Κοράνιο; 

Ευτυχώς όμως, εμείς οι αριστερόχειρες, ακριβώς επειδή αναγκαζόμαστε να εκπαιδεύσουμε το "αδύναμο" χέρι μας για να γίνει "κύριο χέρι" μια και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τιμόνια, λεβιέδες, εργαλεία, υπερέχουμε των δεξιοχείρων. Για την ακρίβεια ο αριστερόχειρας στην πραγματικότητα έχει δύο "δεξιά" χέρια, ένα από τη φύση και ένα που το εκπαίδευσε με κόπο. 
Κι έτσι, αντί να απαιτούμε παράλογα πράγματα, προσαρμοζόμαστε σ' αυτά που βρήκαμε (εκ γενετής) και πάλι ωραίοι είμαστε. 

Αυτό ακριβώς προτείνω και στην οποιαδήποτε μειονότητα απαιτεί "ισότητα" λες και αν δύο άνδρες ντυθούν νύφη και γαμπρός με τις ευλογίες ενός νόμου, θα ρεζιλευτούν λιγότερο. 
Να καθήσουν στ' αυγά τους, να είναι ευχαριστημένοι με όσα έχουν χωρίς να προκαλούν και αν θέλουν "ισότητα" ας ξεκινήσουν από το παράδειγμά μου, κάνοντας το σταυρό τους με το αριστερό, πιάνοντας το *** τους για να κατουρήσουν με το αριστερό, τρώγοντας με το αριστερό και λοιπά και λοιπά. 

Κι όταν διαπιστώσουν ότι επέτυχαν την ισότητα στα δύο χέρια τους και μείνουν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ας τους δοθεί η ισότητα και σε ήθη, έθιμα και λοιπά "δικαιώματα". 

Νομίζετε ότι είμαι μόνος μου; 10% είναι το στατιστικό ποσοστό μας. Αυτό σημαίνει, 1.000.000 άτομα μόνο στην Ελλάδα. 

Αν η φωνή 500 ή 20.000 τύπων που δηλώνουν "μουσουλμάνοι" ή "εσκιμώοι" χωρίς να μπορεί αυτό να αποδειχθεί με κανένα τρόπο εισακούγεται για την ανέγερση ναών και για όλα όσα μπορεί να απαιτήσουν, τότε νομίζω ότι ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ. Αλλά εμείς δε θέλουμε εργαλεία και μαχαιροπήρουνα για αριστερόχειρες, απλώς θέλουμε να πάρει πόδι από τη χώρα μας ο κάθε ρατσιστής που ο "θεός" του μας επιβάλλει να τρώμε με το δεξί, να σκουπίζουμε τον πισινό μας με το δεξί, να κάνουμε ότι κοιτάζουμε αλλού στις κάθε είδους ανωμαλίες που εκείνοι διαπράττουν στο όνομα της "ισότητας" και των θεικών επιταγών της θρησκείας τους, της σεξουαλικής διαστροφής ή προτίμησής τους, της υποτιθέμενης εθνικής καταγωγής τους και του εσκεμμένου χαρακτηρισμού τους ως "ευάλωτη κοινωνική ομάδα".


Δημήτρης Καρατζᾶς