10/1/14

Η Λεπέν ζητάει τη διάλυση της ΕΕ και καλεί τους Γάλλους να βοηθήσουν


Την ευχή να «διαλυθεί» η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε σήμερα η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν, η οποία μάλιστα κάλεσε τους Γάλλους να «συμμετάσχουν σε αυτό, αν είναι δυνατό».
Μιλώντας σε αγγλοσάξονες δημοσιογράφους δήλωσε πως για να βελτιωθεί η ΕΕ πρέπει αρχικά να καταστραφεί.
«Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να υποστεί μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε η Λεπέν η οποία επιθυμεί το Εθνικό Μέτωπο να αναδειχθεί «πρώτο κόμμα στη Γαλλία» στις φετινές ευρωεκλογές.
«Πρέπει να αναμένουμε όλα αυτά να διαλυθούν, να συμβάλουμε σε αυτό αν είναι δυνατόν, ώστε να αναδυθεί η ιδέα μιας Ευρώπης ελεύθερων κρατών, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί στο μυαλό του στρατηγού Ντε Γκολ», υπογράμμισε η γαλλίδα πολιτικός.
Σύμφωνα με τη Λεπέν, «προφανώς αυτό περνά από τη διάλυση της μεγάλης πλειονότητας των υπαρχουσών δομών της ΕΕ».
«Δεν αναμένω παρά ένα πράγμα από το ευρωπαϊκό σύστημα, να εκραγεί», σημείωσε. «Ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε εμείς, οι πατριώτες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου, θα είναι κυρίως να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα επέκταση, κάθε περαιτέρω επέκταση αυτής της ευρωπαϊκής ομοσπονδιακής ένωσης», προειδοποίησε η Λεπέν.

Το ανησυχητικό είναι πως εκτός από το γεγονός ότι η δημοτικότητα της κυβέρνησης Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ, τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν είναι αρκετά ανεβασμένα και εκφράζονται φόβοι πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη θέση τις Ευρωεκλογές.

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/5/14 01:39

    πρεπει και ο ΛΑΙΚΟΣ ΣΎΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ να κινηθεί προς αυτην την πλευρα.....να ξεκαθαρίσουν όλα και να διώξουμε τους τοκογλύφους ...να τεθεί ερωτημα και ελληνικός λαος να πάρει θέση... σε 5 μήνες θα πέσει πολυ δάκρυ...αρπαγή περιουσιών, μείωση συντάξεων..(350 με 400 όλες οι συντάξεις) διαλυση ότι εχει απομείνει στον εργασιακό τομέα...τα μέτρα ειναι ψηφισμένα....τα τελευταια απο την ΔΗΜΑΡ τωρα απομένει η εφαρμογή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή