22/1/14

Οἱ κατασχέσεις καί πλειστηριασμοί ἀκινήτων εἶναι ὠμή παρέμβασις τοῦ κράτους στήν ἀγοράν ἀκινήτων.


Οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων είναι ωμή παρέμβασις στην αγοράν ακινήτων καθώς επηρεάζουν τις τιμές και παρεμποδίζουν την εύρυθμον λειτουργία της, διαταράσσοντας τις ισορροπίες προσφοράς και ζητήσεως. 

Ας κάνει κάποιος προσφυγή εναντίον του κράτους για μονοπωλιακή πρακτική και για διαφυγόντα κέρδη. 

Δεν γίνεται να έχουμε σπίτι να πουλήσουμε αλλά να μην μπορούμε να το κάνουμε γιατί το κράτος έχει καταστρέψει τη αγορά ακινήτων.

Αν κάποιος δηλαδή ρίχνει τις τιμές στα ακίνητα είναι το ίδιο το κράτος, το οποίο μπορεί να κατασχέσει ένα σπίτι στην αντικειμενική του αξία, παρεμποδίζει όμως την πώληση του στην αξία αυτή και ουσιαστικά λειτουργεί ως κερδοσκόπος.

Κάποιος πρέπει να εγκαλέσει το κράτος δια της νομικής οδού και να ζητήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη.
Να τους δω τότε εάν θα έχουν τους όρχεις για να κάνουν όσα κάνουν.
Με νόμους της αγοράς, το ίδιο το κράτος καταστρέφει την ελεύθερη αγορά. Άντε ντε; Πού είναι οι μεγάλοι δικηγόροι να στήσουν το κράτος στα τέσσερα;

Εγώ πάντως αρνούμαι να διαπραγματευτώ το σπίτι που αξίζει 70.000€ στα 10.000€ επειδή έτσι απεφάσισαν κάτι στουρνάρια ... ονόματα δεν λέμε, υπό την απειλή φυλακίσεως για χρέη προς το δημόσιο ύψους 2.000€.

Το Ελληνικό κράτος κλέβει τους Έλληνες και αυτό είναι όχι μόνον ηθικώς κολάσιμον αλλά και νομικώς.

Πού είσαι Κούγια; Πού είσαι Λυκουρέζε κλπ; Πού είσαι ΣτΕ να προασπίσεις τα συμφέροντα των Ελλήνων;

Με λόγια στις τηλεοράσεις δεν γίνεται τίποτα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μηνύσεις εναντίον του δημοσίου για συνεργεία σε κλοπή, απάτη, εκβιασμόν.
Μάλιστα αυτός που θα κινηθεί δικαστικώς εναντίον του κράτους πρέπει να ζητήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και ψυχική οδύνη.


Στράβων Ἀμασεύς