16/1/14

Ρουμανία: Αντισυνταγματική η «ασυλία» των βουλευτών


Στη Ρουμανία το Συνταγματικό Δικαστήριο αντιστάθηκε στην ασυδοσία των πολιτικάντηδων της χώρας που καταστρατήγησαν κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την καταστροφή και τη ληστεία των πολιτών. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο Συνταγματικό Δικαστήριο όχι απλά δεν αντιστάθηκε αλλά δικαιολόγησε τις αθρόες παραβιάσεις του Συντάγματος (βλέπε χαράτσι) ... ως εθνική "ανάγκη"! Μία παρακμιακή δικαιοσύνη ... ανοίγει τον δρόμο σε κάθε μορφής πολιτικό, κοινωνικό ή κοινό έγκλημα του ποινικού δικαίου.

>>>Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας, περιγράφει σήμερα ως αντισυνταγματικές τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές ‘περί ασυλίας των Ρουμάνων βουλευτών’, στο πλαίσιο έρευνας για τη διαφθορά και στη διαδικασία συγκρούσεων συμφερόντων.


Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι θεσμικές αλλαγές παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος, που αναφέρονται στον κανόνα δικαίου, οι οποίες κατοχυρώνουν την αρχή των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών, όλων των πολιτών.Τον Δεκέμβριο του 2013, το ρουμανικό Κοινοβούλιο, ψήφισε ‘εκπληκτικές’ τροποποιήσεις στο Ποινικό Κώδικα, για την προστασία των βουλευτών και των αρχηγών του κράτους, κατά ερευνών για κυρώσεις με την κατηγορία της διαφθοράς.


Σίγμα