29/1/14

Ισόβια δεσμά και 25 χρόνια για τον Πακιστανό που κακοποίησε την 16άχρονη Μυρτώ στην Πάρο


Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο της Σύρου στον 23άχρονο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς που ομολόγησε την κακοποίηση και τον βιασμό της 16άχρονης Μυρτούς, το 2012 στην Πάρο.

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου με την κατάθεση της μητέρας, η οποία βρήκε ετοιμοθάνατη την κόρη της στην παραλία, να είναι συγκλονιστική. Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρήκε την Μυρτώ, ανέφερε αναλυτικά το πως την μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά και τον «γολγοθά» που ακολούθησε για να καταλήξει αναφέροντας: «Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου».Ο Πακιστανός στην απολογία του παραδέχθηκε την κακοποίηση και τον βιασμό της κοπέλας και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Αναλυτικά οι ποινές που του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για τον βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη εργασία

Παράλληλα του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Η 16άχρονη Μυρτώ, βρίσκεται σήμερα σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα όπου συνεχίζει την θεραπεία της μετά από πολύμηνη παραμονή της σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ.

πηγή