29/9/13

Είναι η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση;


Αυτό όμως δεν συνέβη (τουλάχιστον ακόμη) και ως εκ τούτου, εξάγεται το συμπέρασμα πως η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που όντως είναι εγκληματική οργάνωση, τότε ο Μιχαλολιάκος αποδεικνύεται εξαιρετικά ώριμος πολιτικά, αφού δεν χρησιμοποιεί "εργαλεία" που διαθέτει, προκειμένου να αθωωθεί ή να στρέψει τα όπλα που σήμερα τον χτυπάνε αδυσώπητα (ΜΜΕ) κατά των αντιπάλων του. Μία τέτοια επιλογή "πολιτικής ωριμότητας" μπορεί να γίνεται είτε επειδή δεν επιθυμεί πόλωση πολιτική, διχασμό των πολιτών και δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος, είτε επειδή δεν διαθέτει αυτά τα "δολοφονικά εργαλεία".

Εάν ο Μιχαλολιάκος περιμένει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να υπάρξει ισχυρή πόλωση από την πλευρά (κυρίως) του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να "χτυπήσει" για να αποδυναμώσει πλήρως ηθικά και πολιτικά το σύνολο των επιχειρημάτων της κυβέρνησης, αλλά και του γενικότερου πολιτικού κόσμου που σήμερα χτυπάει την Χ.Α. αδυσώπητα, τότε ο Μιχαλολιάκος θα είναι μεν αρχηγός μίας εγκληματικής οργάνωσης, που θα διαθέτει όμως υψηλό δείκτη νοημοσύνης και θα έχει κατορθώσει να διαλύσει το σύνολο των πολιτικών και ηθικών επιχειρημάτων των αντιπάλων του, κατορθώνοντας έτσι να πραγματοποιήσει την ολική επαναφορά του καταστρέφοντας -κυριολεκτικά- οποιαδήποτε "άμυνα" των σημερινών διωκτών του.

Πέρα από αυτά, κανείς, όμως, δεν μπορεί να αποκλείσει το να εμφανιστούν "δολοφονικά χτυπήματα" αριστεριστών σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό επειδή ήδη έχει δημιουργηθεί και έχει καταγραφεί ένα ισχυρό κλίμα πόλωσης, με υψηλή διάθεση "εκδίκησης" από πλευράς της ευρύτερης αριστεράς. Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε πως "θερμοκέφαλοι" υπάρχουν πάντού, ενώ υπάρχουν και οι λεγόμενοι "χρήσιμοι ηλίθιοι" που για ένα πλήθος λόγων μπορούν να υλοποιήσουν το πλέον αδιανόητο...


Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη υπόθεση της σύλληψης των στελεχών της Χρυσής Αυγής και της περαιτέρω αντιμετώπισής της από τα ΜΜΕ αλλά και από επιλήσμονες πολιτικούς που τοποθετήθηκαν στα τηλεπαράθυρα για να αναλύσουν το "φαινόμενο", μοιάζει με ένα τηλεοπτικό πανηγύρι (σόου) που εξυπηρετεί αποπροσανατολιστικά φαινόμενα σε σχέση με μείζονος σπουδαιότητας ζητήματα που "τρέχουν". Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με τον συνταγματολόγο κ. Χρυσόγονο, η συγκεκριμένη δίωξη κινείται στα όρια τη συνταγματικής νομιμότητας και δημιουργεί "δεδικασμένο" το οποίο είναι άγνωστο πως θα επαναχρησιμοποιηθεί στο μέλλον (κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για μελλοντικές διώξεις και συλλήψεις πολιτικών που συμμετείχαν τόσο στην κατοχή της χώρας όσο και στην συνεργασία τους με ξένες δυνάμεις και συμφέροντα εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και εις βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας).
Αυτό ακριβώς το τηλεοπτικό πανηγύρι, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως από το παρόν πολιτικό σύστημα, προκειμένου να εισαχθούν νόμοι για περισσότερη αστυνόμευση, λιγότερα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Αυτή η μετάλλαξη του πολιτικού συστήματος είναι μία από τις λύσεις που έχουν απομείνει σε εκείνους που νομοθετούν όπως θέλουν και όχι όπως ορίζει το Σύνταγμα (π.χ. Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκαιρη εξαφάνιση (με την κατηγορία της δημιουργίας εγκληματικής οργάνωσης) μικρών ή μεγάλων ομάδων πολιτών που θα κινηθούν ενάντια στην καθεστηκυία πολιτική τάξη.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα αναμένονται ιδιαίτερα κρίσιμες, αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέρουσες, αφού οι πολιτικοί παίκτες - αντίπαλοι, θα βγάλουν αρκετά από τα "χαρτιά" τους και θα ανεβάσουν τους τόνους με την συνδρομή της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία επιθυμεί όσο κανείς άλλος τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά πολιτικά και οικονομικά δρώμενα στην χώρα.

Δυστυχώς το αύριο αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, αφού η πόλωση μεταξύ των πολιτών ήδη υφίσταται και εκείνοι που την έχουν δημιουργήσει αλλά και την τροφοδοτούν είναι υπεύθυνοι απέναντι στην ιστορία που ηθελημένα αγνοούν ενώ έχει τόσα πολλά να τους διδάξει.

Σαν χώρα έχουμε όντως γυρίσει σελίδα. Το τι θα γραφεί σε αυτή τη νέα σελίδα και με τι χρώματα, εξαρτάται όχι μόνο από τους πολιτικούς και τα συμφέροντα που αυτοί εκφράζουν, αλλά κυρίως από τους πολίτες που μέχρι και σήμερα άγονται και φέρονται από κομματάρχες.

Οι πολίτες οφείλουν να κρίνουν με βάση τα όσα γνωρίζουν για το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και τα "εργαλεία" που ενίοτε αυτό χρησιμοποιεί για την προώθηση των πολιτικών του. Επίσης, οι πολίτες οφείλουν να σταθούν απέναντι στα τραγικά γεγονότα αφού πρώτα διαβάσουν την σύγχρονη ιστορία της χώρας, προκειμένου να αποφύγουν εγκληματικά λάθη του παρελθόντος. Τέλος, οι πολίτες πρέπει να κρίνουν τα τεκταινόμενα με βάση το συμφέρον της χώρας και όχι των εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντων κομμάτων, τα οποία έχουν αποδείξει πολλάκις ότι λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο προς το συμφέρον τους και ποτέ αυτό το συμφέρον δεν συνάδει με το συμφέρον της χώρας και του λαού...

Είναι, πραγματικά, δική μας η απόφαση αν θα γράψουμε ιστορία ή αν η ιστορία θα μας διαγράψει. Δική μας και όχι των πολιτικών...

Κωνσταντίνος