26/9/13

Σενάρια πραξικοπήματος στήν Ἑλλάδα


Μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το ABC, ο Guardian και η Washington Post, αναπαράγουν τις φήμες περί πραξικοπήματος στην Ελλάδα και τις συνδέουν άμεσα με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στη Χρυσή Αυγή.

Πιο συγκεκριμένα η αμερικανική Washington Post αναφέρεται στην ιστοσελίδα της στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή το κείμενο των εφέδρων που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Washington Post, τα επίπεδα της φτώχειας που έχουν ανέβει επικίνδυνα, όπως και η ανεργία, στην Ελλάδα, οδηγώντας ορισμένες ομάδες στο να θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει επίσης αναφορά στην ΚΕΕΔ, επισημαίνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, ενώ πραγματοποίησε ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αγκεά Μέρκελ στην Αθήνα.

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρονται σε «πραξικόπημα» δημοσιεύοντας ρεπορτάζ του Associatted Press και κάνουν ιδιαίτερη μνεία στο αίτημα των εφέδρων για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με την εγγύηση των ενόπλων δυνάμεων.


Επίσης αναφέρονται στην έκτακτη σύσκεψη των εισαγγελέων που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Άρειο Πάγο για το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το κείμενο προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό ώστε να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ηδη, νωρίτερα, η υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγη έρευνας για το θέμα.

Η σελίδα μας απλά για την ιστορία να θυμίσει ότι πριν από ένα χρόνο αξιωματικοί του πορτογαλικού στρατού ζητούσαν την παραίτηση Κοέλιο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση έκανε σαφές ότι οι αξιωματικοί είναι κομμάτι του λαού, ότι υπερασπίζεται όχι αποκλειστικά το στενό «κλαδικό» συμφέρον, αλλά συνολικά τα βασικά δικαιώματα που εγγυάται το Σύνταγμα σε όλους τους πολίτες, και καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί και τον πρωθυπουργό να μεταναστεύσει επειδή «μετατρέπει την Πορτογαλία σε αποικία προς το συμφέρον του ευρωπαϊκού και διεθνούς μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου».
Τότε κανένα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν είχε κάνει λόγο για πραξικόπημα. Μήπως στη περίπτωση της Ελλάδας έχουν λόγο που κάνουν τέτοιες αναφορές;;

Η σελίδα μας παραθέτει τις δυο επιστολές και η σύγκριση για ομοιότητες και διαφορές είναι δική σας.ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!!
Διακήρυξη Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων της 28ης Σεπτεμβρίου 2013!!
ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

ΟΙ Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων και ο Ελληνικός Λαός σε εφαρμογή του Άρθρου 120 του ΣΥντάγματος Απαιτούν:

1. ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ λόγω Αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε Εργασία (άρθρο 22), Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια.
2. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης Αξίας εκτός Πολιτικής Σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών.
3. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ εντός Διμήνου, με την Απαγόρευση Συμμετοχής όλων των Πολιτικών που μετείχαν στις Κυβερνήσεις που ευθύνονται για την σημερινή οικονομική κατάσταση.
4. ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από Ανωτάτους Δικαστικούς και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας Οδήγησαν στην Καταστροφική Συμφωνία του Μνημονίου. Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με Πραγματική Ισχύ Επιβολής των Αποφάσεων του.
5. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ από το Δημόσιο.
6. ΑΝΑΣΤΟΛΗ περαιτέρω ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ για Οικογενειακό Εισόδημα μέχρι 25.000€.
7. ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την Ολοκλήρωση Ελέγχου των Τραπεζών από Ορκωτούς Λογιστές και ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ.
8. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ.
9. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, συνέχιση Λειτουργίας Αμυντικών Βιομηχανιών.
10. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (Ιδιωτών/Επιχειρήσεων/Κράτους)
μέχρι ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ του Ελληνικού Δημοσίου για τις Πολεμικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.
11. ΑΡΣΗ του ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ. Όλοι Ανεξαρτήτως «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» (άρθρο 4).
12. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ όσων μετείχαν σε Οικονομικές Θέσεις του Δημοσίου, Άσκηση Διώξεων για Παράνομο Πλουτισμό και Απόδοση στο Κράτος.
13. ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ και ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ στο Ελληνικό Δημόσιο των Οφειλών τους.
14. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΘΡΑΚΗ και ΚΥΠΡΟ, με ταυτόχρονη καταστολή των διαφόρων Ομάδων που δουν στο εσωτερικό.
15. ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ανάλογη προώθηση στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις χώρες Διακομιστές. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Άνω του 20% του Φορολογητέου Εισοδήματος Αυτών.

• Ο Κ.Κ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ όπως ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ σε κατάλληλο χρόνο για την Διευκόλυνση των Εξελίξεων που Επιθυμεί ο Ελληνικός Λαός.

• ΘΕΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ όλων των παραπάνω μπορεί να είναι ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΗΣ.
• ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ.

Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων {Κ.Ε.Ε.Δ.}

Και η επιστολή των Πορτογάλων: 

Η Ένωση Αξιωματικών επιθυμεί να απομυθοποιήσει την κατάσταση που βιώνει σήμερα το Πορτογαλικό Έθνος. Πέρα από τη μετάθεση επί 15 χρόνια της επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων για το επαγγελματικό τους καθεστώς, η οποία προκαλεί τεράστιες εισοδηματικές απώλειες στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, η Διοίκηση της Ένωσης Αξιωματικών συνεδρίασε για να εκτιμήσει τα νέα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε ο Υπουργός Οικονομικών.
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δεν επιθυμούν πλέον να έχουν οποιαδήποτε σχέση με αυτή τη σκληρή επίθεση που πραγματοποιείται ενάντια στους συμπολίτες μας. Κινούμαστε στην κατεύθυνση υπεράσπισης της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων.
Η φυγή από δύσκολες καταστάσεις δεν περιλαμβάνεται στον Στρατιωτικό Κώδικα, πολύ περισσότερο το ψέμα και η χρησιμοποίηση του Πορτογαλικού λαού ως ινδικού χοιριδίου για κοινωνικά πειράματα. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο μιας κι εμείς προερχόμαστε από αυτό το λαό.
Είναι προφανής η αποτυχία των πολιτικών που επιβλήθηκαν από αυτή την κυβέρνηση, οι οποίες βασίστηκαν στην υποτίμηση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσω της επιβολής όλο και περισσότερης λιτότητας, περισσότερης ανεργίας, και περισσότερης ελαστικοποίησης και αβεβαιότητας. Αυτές οι πολιτικές μετέτρεψαν τους φτωχούς αυτής της χώρας σε εξαθλιωμένους, και έκαναν φτωχούς αυτούς που ανήκαν στη μεσαία τάξη. Βλέπουμε μια χώρα που κλυδωνίζεται και βαδίζει χωρίς στόχο προς την άβυσσο.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, για χάρη της οποιασδήποτε «τρόικας», την παραβίαση δικαιωμάτων που είναι νομίμως εγγεγραμμένα στο Πορτογαλικό Σύνταγμα, το οποίο έχουμε ορκιστεί να υπερασπίζουμε.
Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να επιτρέψουμε ένα Έθνος σαν το δικό μας, με πάνω από 900 χρόνια ιστορίας, να σβήσει επειδή κάποιοι κύριοι αποφάσισαν να κάνουν την Πορτογαλία μια αποικία προς το συμφέρον του ευρωπαϊκού και διεθνούς μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου, το οποίο αποσκοπεί στη φτωχοποίηση της χώρας χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα βασικά δικαιώματα των πολιτών, τους νόμους της Πορτογαλικής Δημοκρατίας και την ιστορία αυτού του Έθνους!
Η Ένωση Αξιωματικών επιθυμεί να τονίσει ότι δεν αρκεί να καρφιτσώνεις στο πέτο το σύμβολο της Εθνικής Σημαίας για να είσαι πραγματικός πατριώτης.
Αυτός που είναι πραγματικός πατριώτης είναι ο Λαός, από τον οποίο προερχόμαστε κι εμείς οι στρατιωτικοί και ο οποίος μέρα με τη μέρα βλέπει τους μισθούς του και τα δικαιώματά του να καταρρακώνονται υπό το πρόσχημα μιας κρίσης για την οποία δεν έχει καμία ευθύνη.
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δώσαμε όρκο μπροστά στην Εθνική Σημαία να υπερασπίζουμε την Πατρίδα, να διαφυλάττουμε και να επιβάλουμε τη διαφύλαξη του Συντάγματος και των Νόμων της Δημοκρατίας.
Για αυτό το λόγο, Σύντροφοι, η Ένωση Αξιωματικών απορρίπτει με σφοδρότητα τις πολιτικές που ακολουθούνται, δεδομένου ότι αντιτίθενται σε όλα αυτά τα οποία ορκιστήκαμε να υπερασπίζουμε, ακόμα και θυσιάζοντας την ίδια τη ζωή μας αν χρειαστεί.
Κύριε Πρωθυπουργέ, για το καλό της Πορτογαλίας και των Πορτογάλων, κάντε τους μία χάρη: Παραιτηθείτε και μεταναστεύστε τώρα.
Σύντροφοι! Αυτός που αγωνίζεται δεν κερδίζει πάντα, αλλά αυτός που δεν αγωνίζεται, πάντα χάνει!

Λισαβόνα, 17 Σεπτέμβρη 2012
Η Διοίκηση

πηγή