19/7/13

Με τους τιμοκαταλόγους στο χέρι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ για τον ΦΠΑ - Σε ποια προϊόντα τσεκάρουν τη μείωση.To ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα περάσει στον καταναλωτή και το ότι θα αποδοθεί εγκαίρως από τους επαγγελματίες προσπαθεί να διασφαλίσει το ΣΔΟΕ με εντατικούς ελέγχους.

Το 23% στα προϊόντα και τις υπηρεσίες εστίασης γίνεται 13% από την 1η Αυγούστου και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται τώρα με τους τιμοκαταλόγους ανά χείρας να «τσεκάρουν» την προσαρμογή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι τουριστικές περιοχές και το ΣΔΟΕ έχει συγκεντρώσει τιμοκαταλόγους επιχειρήσεων εστίασης σε όλη τη χώρα από την αρχή της τουριστικής περιόδου, ώστε να έχει συγκριτικό αρχείο μετά τη μείωση του ΦΠΑ, προκειμένου να ελέγξει την αποδοτικότητα του μέτρου.


Nα σημειωθεί ότι στα νησιά, εκτός της Κρήτης, ο ΦΠΑ από το 16% μειώνεται στο 9%.

Που μειώνεται οι ΦΠΑ

- Ετοιμο φαγητό σε εστιατόρια, ταβέρνες, ταχυφαγεία

- Χυμοί φρούτων και λαχανικών

- Ροφήματα (καφές, τσάι, σοκολάτα), αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά

- Σερβιριζόμενα ποτά

- Υπηρεσίες εστίασης σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, γαλακτοπωλεία, κέτερινγκ

- Φαγητά σε πακέτο

- Γλυκά σερβιριζόμενα σε ζαχαροπλαστεία. Τονίζεται ότι τα γλυκά που πωλούνται για κατανάλωση εκτός καταστήματος επιβαρύνονται ούτως ή άλλως με συντελεστή 13%

- Πακέτα διατροφής σε ξενοδοχεία (all inclusive) 


dete.gr