19/6/13

Κοινό μέτωπο Βενιζέλου - Κουβέλη ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης με Σαμαρά! - Δεν αποκλείονται οι εκλογές αν προκύψει αδιέξοδο.- Στις 18.00 η κρίσιμη σύσκεψη των τριών
- Κουβέλης: "Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν"
- Βενιζέλος: "Κάναμε μια συνενόηση"
- Αμετακίνητος ο Φώτης Κουβέλης - "Δεν μας τρομάζουν οι εκλογές", λένε τα στελέχη του
- Δηλώνει ανυποχώρητος και απορρίπτει τα εναλλακτικά σχέδια επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που του προτείνουν από το Μέγαρο Μαξίμου
- Τηλεφώνημα Σαμαρά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, το βράδυ της Τρίτης - Τι του είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
- Στην ΕΡΤ το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας


Μια ώρα και κάτι κράτησε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη στην Βουλή, προκειμένου να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο ενόψει της κρίσιμης σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή φαίνεται ότι θα παίζεται μια ατελείωτη παρτίδα πόκερ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Η φράση του Φώτη Κουβέλη, "Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν", μπορεί να σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα.

Το ίδιο και η μια κουβέντα που είπε στους δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος: "Κάναμε μια συνεννόηση".

Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε οι δυο να αποφάσισαν να ακολουθήσουν την γραμμή Κουβέλη που λέει "αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ άμεσα με όλο το προσωπικό που είχε στις 11 Ιουνίου, πάμε σε εκλογές", είτε να έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους και να δεχθούν το όποιο σχέδιο τους παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Το κλίμα πάντως είναι πολύ κακό μεταξύ των τριών και αυτό φάνηκε και από το τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες βραδυ στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης χωρίς καμία αλλαγή. Η απάντηση του κ. Βενιζέλου ήταν κοφτή: " Περιμένουμε σοβαρές προτάσεις."


newsit.gr