24/6/13

Πανελλαδικές 2013: Πέφτουν οι Βάσεις - Δείτε πρώτοι τα στατιστικά για τις βαθμολογίες χάρη στο νέο λάθος του Υπουργείου Παιδείας!

 
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Παρασκευή τους βαθμούς των υποψηφίων και παράλληλα έκανε γνωστό πως την Τρίτη 25/6 θα δώσει στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία. Ήδη όμως υπάρχει μια πρώτη εικόνα των στατιστικών επιδόσεων των μαθητών. Η εικόνα αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τη σελίδα όπου εμφανίζονται οι βαθμολογίες των μαθητών, πιθανόν από λάθος του προγραμματιστή, έχει μείνει ξεκλείδωτο το url με αποτέλεσμα να είναι προσβάσιμες οι βαθμολογίες όλων των υποψηφίων και σε άτομα που δεν διαθέτουν τους κωδικούς ή τα αρχικά των υποψηφίων. Χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι.
Οι αριθμοί δείχνουν ότι οι φετινοί υποψήφιοι έχουν γράψει χειρότερα συγκριτικά με το προηγούμενο σχολικό έτος. Ακόμα και στη θεωρητική κατεύθυνση οι επιδόσεις είναι χειρότερες στα δυο βασικά μαθήματα των Αρχαίων και της Ιστορίας καθώς και στη λογοτεχνία. Το παραπάνω γεγονός σε συνδυασμό με τη μείωση των υποψηφίων της θεωρητικής ίσως αντισταθμίσει τη μείωση των θέσεων του 1ου επιστημονικού πεδίου με το ενδεχόμενο να έχουμε πτώση παρά αύξηση που υποστήριζαν πολλοί. Θα πέσουν οι Βάσεις.Στη Θετική και την Τεχνολογική κατεύθυνση οι επιδόσεις είναι πολύ χειρότερες από το 2012 οπότε ίσως δούμε πτώση σε σχολές ακόμα και με πολλά μόρια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι 20 στα μαθηματικά κατεύθυνσης έγραψαν μόλις 10 υποψήφιοι της θετικής και 10 υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης.


dete.gr