3/5/13

Οἱ Τοῦρκοι τούς Σύρους πρόσφυγες τούς κρατοῦν σέ στρατόπεδα συγκεντρώσεως κ. ΤσίπραΒέβαια ξέρω, θα μας πει η Δούρου ή ο Τσίπρας, άλλο η βάρβαρη Τουρκία και άλλο η πολιτισμένη Ελλάδα. Οι Σύριοι πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Τουρκία κρατούνται έγκλειστοι και φρουρούμενοι σε οργανωμένες καλά περιφραγμένες εκτάσεις, χωρίς να τους δίνεται ούτε πολιτικό άσυλο και ούτε βέβαια έχουν το ελεύθερο να βγουν έξω από τον περιφραγμένο χώρο.
Απλά τους κρατά εκεί η Τουρκία έγκλειστους, έχοντας καταγράψει και τα πλήρη στοιχεία τους και περιμένει πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία, για να τους στήλει πίσω όπως μπήκαν. Αντιθέτως, οι Σύριοι πολιτικοί πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, αφήνονται ελεύθεροι για να μετατραπούν αργότερα σε μόνιμους κατοίκους. Βέβαια αυτό ισχύει και για τους Αφγανούς και τους πακιστανούς κτλ πολιτικούς πρόσφυγες, που παίρνουν πολιτικό άσυλο με μια απλή αίτηση στην ουσία.
 Ας θυμόμαστε βέβαια ότι η Τουρκία είναι και ο βασικός υποστηρικτής της εμφύλιας σφαγής στην Συρία. Πάντως μέχρι τώρα δεν άκουσα κανέναν από όλους αυτούς τους αριστερο αλλήθωρους  υποστηρικτές όλου του κόσμου των κατατρεγμένων να ορθώσει μια λέξη εναντίων της Τουρκίας.

 Αλήθεια γιατί η Τουρκία δεν τους παραχωρεί πολιτικό άσυλο ή έστω μια προσωρινή άδεια παραμονής μέχρι την λήξη του πολέμου και να τους αφήσει ελεύθερους; Αλλά και το Ισραήλ έτσι πράττει για όποιον περάσει τα σύνορα του, τον συλλαμβάνει μέχρι να τον στειλει πίσω. Βέβαια, εμείς είμαστε ανθρωπιστές, ενώ αυτοί είναι απάνθρωποι, θα μου πει η Νταλάρα ή η Ρεπούση, αν διαβάσουν το κείμενο μου. Αυτά βλέπει ο ελληνικός λαός και όχι Χρυσή Αυγή, αλλά και τον ίδιο τον διάβολο θα βάλει στην βουλή, αν κατέβει υποψήφιος. Ξέρω, πολλοί θα μου πείτε, ότι πολλοί διάβολοι χρόνια τώρα υπάρχουν στην βουλή.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.