12/4/13

Ἡ ἅλωσις τῆς Σουηδίας ἀπό τό Ἰσλάμ


Πόσοι Ἕλληνες καί πολιτικοί (κυρίως οἱ Παπανδρέληδες) ἤθελαν νά μοιάσουμε στήν Σουηδία; Ἡ χώρα πρότυπο, στήν ὁποία συμβαίνουν οἱ περισσότεροι βιασμοί ἀπό λαθρομετανάστες,ἐκ τῶν ὁποίων τό 77% γίνεται ἀπό μουσουλμάνους.

Η προσευχή του Αλλάχ θα γίνεται μέσω των μεγαφώνων στη σουηδική πρωτεύουσα.
 
Για την απαγγελία  του ‘Αντχάν’ (το μουσουλμανικό κάλεσμα του μουεζίνη) εγκρίθηκε να γίνεται  από τα μεγάφωνα κατά την προσευχή της Παρασκευής από τους μιναρέδες τεμένους της Στοκχόλμης.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε θετικά  για την απαγγελία του Άντχαν από το μιναρέ του τζαμιού «Fittja Ulu» της Στοκχόλμης και αφού έγιναν οι τεχνικές λεπτομέρειες χορηγήθηκε η άδεια τη δημόσια πρόσκληση των μουσουλμάνων από τα μεγάφωνα του τζαμιού, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.
 
Σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Ιανουαρίου του 2012 από τον Ισμαήλ Οκούρ, πρόεδρο του Ισλαμικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Botkyrka, που βρίσκεται στα περίχωρα της Στοκχόλμης.
 Η άδεια αναφέρει ότι η απαγγελία δια μεγαφώνων  του μουσουλμανικού καλέσματος θα γίνεται ζωντανά την Παρασκευήαπό τις 12:00 έως τις 13:00 για 3 έως 5 λεπτά.
Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Στοκχόλμης, Gunnar Edeland, δήλωσε ότι η εκφώνηση της μουσουλμανικής προσευχής από τα μεγάφωνα δεν θέτει ζημία σε ό, τι αφορά τη δημόσια τάξη και την κυκλοφορία.
 
Η έκκληση του Άντχαν εγκρίνεται για πρώτη φορά στη Σουηδία. Το τζαμί του Fittja Ulu, άρχισε να οικοδομείται  το 1998 και ως λατρευτικός χώρος άρχισε να λειτουργεί από το 2007, γράφει το δημοσίευμα. (ἐχέδωρος)