10/4/13

Αδέλφια επιχειρηματίες έπαιρναν τη σύνταξη της νεκρής μητέρας τους!Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο.
Μία ακόμη υπόθεση με σύνταξη του ΙΚΑ απασχολεί σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αυτή τη φορά, αφορά δύο επιχειρηματίες του Ηρακλείου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι από το 2008, οπότε και η μητέρα τους πέθανε, έως το 2011 έπαιρναν τη σύνταξή της, χωρίς να ενημερώσουν το ίδρυμα, ζημιώνοντας το με 12.000 ευρώ.

‘Όταν το ΙΚΑ άρχισε να δραστηριοποιείται και να κυνηγά υποθέσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων, οι δύο επιχειρηματίες έστειλαν εξώδικο, ζητώντας από το ίδρυμα να τους γνωστοποιηθεί το ποσό, δεσμευόμενοι ότι θα έβαζαν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κάτι που σύμφωνα με τη δικηγόρο του ΙΚΑ, Αίγλη Δάφνη, δεν έγινε ποτέ.


Το ΙΚΑ προχώρησε σε δέσμευση των καταθέσεων των δύο αδελφών, όμως μόνο ένας λογαριασμός περιείχε 10.000 ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπορούσαν να «μετακινηθούν», καθώς ήταν στα ονόματα των επιχειρηματιών και όχι της θανούσης και έπρεπε να δοθεί άδεια.
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν ρύθμιση της οφειλής, αλλά ούτε και σε αυτή ήταν συνεπείς, οπότε το θέμα έφτασε σήμερα στη δικαστική αίθουσα.

Οι επιχειρηματίες δεν παρέστησαν και δια του δικηγόρου τους, δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να ζημιώσουν το ίδρυμα, όμως το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή 15 μηνών στον καθένα, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό…

Ακόμη μία "καμπάνα"

Καμπάνα έπεσε σε Ηρακλειώτη σήμερα καθώς το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης της μητέρας του, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, ζημιώνοντας το ίδρυμα με 5.500 ευρώ, και παρά το γεγονός ότι ο άνδρας είχε κάνει διακανονισμό και κατέβαλε 750 ευρώ

cretalive.gr