20/4/13

Ἄγριο ξύλο στίς Σκουριές. «Λάκισε» ὁ Ρουπακιώτης (βίντεο)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω απο το δικηγορικό σύλλογο στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν δικηγόροι και μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη προσαγωγή των δύο συλληφθέντων για τον εμπρησμό στις Σκουριές.
Ένταση προκλήθηκε έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχαν η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εκδήλωση επρόκειτο να παραστεί ο υπουργός δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, όμως τελικά ο υπουργός δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τον εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.
Όταν οι δικηγόροι που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά, προσπάθησαν να μπουν μέσα στο χώρο με τις προσκλήσεις τους, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, δεν τους επετράπη η είσοδος και προκλήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωθέντων και ΜΑΤ. 

Η ένταση εκτονώθηκε με απολογισμό τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού, αλλά και ενός δικηγόρου, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε ότι του επιτέθηκαν με γκλόμπ.
Δείτε τα βίντεο του thestival.gr: