19/4/13

Μιλούν και οι Τούρκοι για... σκλαβιά στην Ελλάδα!


E6E01E6F60D7F4F4FEA2D0AE2D1F0DA6Mε αφορμή το συμβάν στη Μανωλάδα, ο τουρκικός Τύπος κουνάει το... «δάχτυλο» στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για "συνθήκες σκλαβιάς στην Ελλάδα". Μια λέξη, η οποία στη γείτονα μοιάζει, άραγε, άγνωστη;

Σε δημοσίευμά της η Ζαμάν έγραψε πως «το ξενοφοβικό αίσθημα αυξάνεται στην Ελλάδα, εκεί όπου ένας στους τέσσερις εργαζομένους παραμένει άνεργος έπειτα από πέντε χρόνια κρίσης.
Η Ελλάδα είναι διέξοδος για πολλούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική, που προσπαθούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τη θάλασσα και τα σύνορα.
Πολλοί από αυτούς που βρίσκουν δουλειά, εργάζονται παράνομα, ενώ πάνω από το 40% των εργατών στην Ελλάδα είναι μετανάστες είναι παράνομοι».Η τουρκική εφημερίδα, αναφέρει, μάλιστα τις δηλώσεις του Λετονού Επίτροπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νιλς Μουιζνιεκς, μετά την επίσκεψή του στην χώρα, ο οποίος «εξέφρασε ανησυχία για την αύξηση της ρατσιστικής βίας και κάλεσε τις Αρχές να λάβουν σκληρότερα μέτρα».

Την ίδια στιγμή, η Χουριέτ, σε δημοσίευμά της αναφέρθηκε στην απεργία των εργατών της Μανωλάδας, οι οποίοι «αντιστάθηκαν στις συνθήκες σκλαβιάς που βιώνουν στις καλλιέργειες φράουλας».
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η αντιμετώπιση των μεταναστών στην Ελλάδα έχει κατακριθεί από εγχώριες και διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων, με ελάχιστα αποτελέσματα». 

protothema.gr

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.cleanclothes.org/news/4-companies/902-ccc-press-release-benetton-using-child-labour

    ΑπάντησηΔιαγραφή