23/4/13

Ἀλλαγές στούς βρεφονηπιακούς, ὅμως πάλι οἱ ἀλλοδαποί θά ἔχουν προτεραιότητα


Σε ότι αφορά στις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς, προωθούνται στον δήμο Αθηναίων σαρωτικές αλλαγές.

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανεγγραφής των φιλοξενουμένων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πρωτεύουσας για τη σεζόν 2013-14, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (24/4). Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών θα αποκτήσει εικόνα για τις κενές θέσεις στους σταθμούς και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία των νέων αιτήσεων εγγραφής για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις των γονέων θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, διαδικασία που θα αποτρέπει τη φιλοξενία παιδιών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις (π.χ. γονείς με μεγάλο εισόδημα).

Βέβαια το τι συμβαίνει είναι γνωστό. Αλλοδαποί που δουλεύουν “μαύρα” και ανασφάλιστα παρουσιάζουν βιβλιάρια απορίας και φυσικά εγγραφές στον ΟΑΕΔ και έτσι βάζουν τα δικά τους παιδιά. Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν ολοένα και περισσότερα, εάν τύχει και δουλεύουν.