1/4/13

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ:Έστειλε η κυβέρνηση στην Τρόικα σχέδιο με 12.500 δημόσιους υπάλληλους.


Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες οι τροϊκανοί πήραν στα χέρια τους τη λίστα, το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Πρόκειται για 12.500 υπαλλήλους που θα βγουν εκτός Δημοσίου ως τον Ιούνιο και για τους επόμενους 12 μήνες θα αμείβονται με το 75% του μισθού τους.


Οι πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από τη στιγμή που δεν έχει πάρει την απάντηση της τρόικας, λένε ότι αυτοί οι 12.500 υπάλληλοι θα προκύψουν ως εξής:


2.500 από τα υπουργεία


800 από τους οργανισμούς που καταργούνται


3.300 από τις συγχωνεύσεις οργανισμών και φορέων


5.500 μετά τα νέα οργανογράμματα της γενικής διοίκησης, κυρίως από τους ΟΤΑ.

Ωστόσο η τρόικα επιμένει να ζητά απολύσεις. Σε αυτό η κυβέρνηση έχει επίσης απάντηση. Υπολογίζεται μάλιστα από το υπουργείο ένας αριθμός περί τους 5.500 υπαλλήλους, αλλά με βάση το νόμο είναι αδύνατο να απολυθούν ακόμη και ως τα τέλη του 2013.
Η πρόβλεψη της κυβέρνησης είναι ότι ο αριθμός αυτός των υπαλλήλων θα έχει απομακρυνθεί ως τα τέλη του 2014.


Πως θα προκύψει αυτός ο αριθμός;

Μέσω επίορκων, κοπανατζήδων και υπαλλήλων που έχουν κάνει χρήση πλαστών στοιχείων και εγγράφων.
Μάλιστα για να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες και να εντοπιστούν ειδικά εκείνοι που έχουν πλαστογραφήσει έγγραφα οι πρώτοι φάκελοι που θα περάσουν από κρησάρα θα είναι εκείνοι των υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα ώστε εάν προκύψουν στοιχεία σε βάρος τους να είναι πιο εύκολη η απομάκρυνσή τους.

Όλα αυτά βέβαια είναι υπό την αίρεση της τρόικας η οποία πριν μερικές μόλις ημέρες στις αρχές του περασμένου μήνα απέρριψε σχεδόν στο σύνολό του το σχέδιο του υπουργείου.


 dete.gr