6/3/13

Κολοβακτηριότουρτα ἀπό τά ΙΚΕΑ. Καλή μας ὄρεξι!


Μείζον ζήτημα ανακύπτει για την ΙΚΕΑ, καθώς, λίγο μετά από τις διαβεβαιώσεις της ΙΚEA HOUSEMARKET HELLAS ότι δεν διαθέτει προϊόν από τις παρτίδες με το κολοβακτηρίδιο από κόπρανα που βρέθηκε σε τάρτες της, ανακοινώνεται διεθνώς ότι μία από τις 23 χώρες από τις οποίες αποσύρεται το προϊόν είναι η Ελλάδα!
Όπως αποκαλυπτει η iTabloid, εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ στη Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι το προϊόν θα αποσυρθεί από 23 χώρες που επηρεάστηκαν, ανάμεσά τουςκαι η Ελλάδα. Για την ακρίβεια, ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ στην Αγγλία, είπε ότι οι 23 χώρες από τις οποίες αποσύρεται η επίμαχη τάρτα με τα κόπρανα, είναι “αυτές που αφορά”, δηλαδή οι “Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κίνα, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϊβάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία που να συνδέεται με την κατανάλωση αυτού του προϊόντος. Τα δείγματα του προϊόντος έχουν ελεγχθεί σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα για βακτήρια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, όπως E.coli και κανένα από αυτά τα παθογόνα βακτήρια δεν έχει βρεθεί.
“Παρόλα αυτά”, συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ, “επειδή το προϊόν δεν συνάδει με τα σκληρά ποιοτικά στάνταρ μας για το φαγητό, αποφασίσαμε να αποσύρουμε τις παρτίδες που αφορά η αποκάλυψη από τα σημεία πώλησης στις 23 χώρες που αφορά”.