5/3/13

Η Προανακριτική καλεί: Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου!
- Την κλήση του Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Προανακριτική Επιτροπή
- Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρωθυπουργός καλείται σε τέτοια διαδικασία
- Αίσθηση προκάλεσε ότι ο μόνος που σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενστάσεις για την κλήση του πρώην πρωθυπουργού, είχε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
- Θα κληθούν επίσης Διώτης και Καπελέρης - Από εισαγγελέα θα εξεταστούν Ραγκούσης, Σαχινίδης, Δρούτσας και Παμπούκης


Τα πολιτικά πρόσωπα θα κληθούν προς το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής (ολοκληρώνει στις 28/03). Έτσι, μετά τις 20 Μαρτίου αποφασίσθηκε να περάσουν το κατώφλι της Προανακριτικής, εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος.Επίσης, θα κληθούν οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου και οι κύριοι Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το πρωί για διαδικαστικά θέματα και αποφάσισε επίσης για την διευκόλυνση του έργου της να καταθέσουν κάποιοι μάρτυρες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και όχι στην Βουλή.

Πρόκειται για τους:

Γιάννη Ραγκούση
Φίλιππο Σαχινίδης
Δημήτρη Δρούτσα
Χάρη Παμπούκη
Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ)
και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Την Πέμπτη τα μέλη της Προανακριτικής θα στείλουν στον εισαγγελέα τις ερωτήσεις που θα επιθυμούσαν να υποβληθούν.

Η προανακριτική θα συνεχίσει τις εργασίες της το απόγευμα με τις καταθέσεις του Νικόλαου Λέκκα (ΣΔΟΕ) που αρχικά είχε δηλώσει αλλά στην συνέχεια ανασκεύασε ότι πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων ευρώ ήταν και η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Επίσης, θα καταθέσει και η κα Γαλάτεια Μανέ συνεργάτης του Ιωάννη Διώτη που σύμφωνα με τον ίδιο έκανε την μεταγραφή του CD.newsit.gr